CAMPANYA BOLETAIRE 2012
Per quart any consecutiu us volem acostar algunes novetats editorials que tenen com a denominador en comú: el bolet. 
Per tenir una aproximació més directe sobre aquesta campanya boletaire per aquesta tardor del 2012, us recomanem consultar la previsió que setmanalment incorpora la web del ja clàssic i popular programa de TV3: “Caçadors de bolets”

Com a complement incloem també els articles anteriorment publicats amb recomanacions de llibres ‘boletaires’, que sens dubte mantenen ‘fresc’ el producte. 

Aquí teniu els enllaços als article esmentats: 
Anem de bolets – capítol 1 (publicat el 10 d’octubre de 2009)
Anem de bolets – capítol 2 (publicat el 21 d’octubre de 2009)

NOVETATS 2012


BOLETS. LA SAÓ DE BOSCOS I PRATS de Mariona Quadrada
Bolets. La saó de boscos i prats és el cinquè llibre de la sèrie ‘Amb Gust de Mediterrani’. En aquesta ocasió us oferim un repertori de plats elaborats amb bolets de tot tipus. Un ventall de gustos i aromes de boscos tardorencs i prats de primavera. 
Hi trobareu des de pastes, arrossos, amanides, coques, pastissos salats, fins a ous, carns i fins i tot peixos. Com sempre, receptes factibles a casa, amb base clàssica i tocs d’actualitat. Publica Cossetània Edicions. La seva autora, Mariona Quadrada és llicenciada en filologia catalana i creadora d’un taller de cuina que porta el seu nom a Reus, i des de llavors es dedica a la docència culinària. Les fotografies d’aquest volum son obra de Josep Borrell. 
LES MILLORS RUTES PER TROBAR BOLETS de Marc Estévez
Amb aquest llibre,  Marc Estévez ens revela els itineraris clau per tal de trobar els bolets més preuats, selectes i exquisits: el cep, el sureny fosc, el reig, el rossinyol i la tòfona negra, entre d’altres. 
A dins s’hi amaguen mapes de diversos punts de Catalunya carregats d’informació, recomanacions i consells de l’expert, fotografies dels bolets i el seu entorn, descripcions dels arbres, arbustos i herbes, tipus de sòls… Rutes que es poden fer en família i acompanyats dels més petits. Publica Ara LLibres amb un total de 256 pàgines. Aquest volum inclou mapes a tot color amb consells i informació pràctica i una selecció de les millors rutes segons el criteri de l’expert en bolets, autor d’aquesta novetat editorial.
Font: Cossetània Edicionc / Ara LLibres
article pendent d’actualització
Article/post 754 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova