L’ÚLTIM ABAT de Martí Gironell
-MARTÍ GIRONELL AL VOLS LLEGIR? de RÀDIO NOVA. El periodista i escriptor  va ser entrevistat  dilluns 19 de novembre en el nostre programa per presentar-nos aquesta nova proposta de lectura. Ho podeu escoltar en aquest mateix article: El periodista i escriptor nascut a Besalú, Marti Gironell, autor d’èxits editorials com ‘El pont dels jueus’, ‘La venjança del bandoler’ i ‘L’Arqueòleg’,  presenta en aquesta la seva quarta novel.la un episodi poc conegut del segle XVI, quan l’abat Pere Frigola es va rebel.lar contra la corona espanyola. Un retrat dels estralls de la corrupció en la política i en l’Església a la segona meitat del segle, sense oblidar el paper que van tenir-hi els habitants dels pobles, escanyats per les dues institucions. 
El 15 de novembre va sortir a la venda ‘L’últim abat’, un any després que el seu autor va iniciar el procés creatiu de la seva escriptura en una de les cel.les del Monestir de Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, per impregnar-se de l’ambient que hi ha darrere les portes i poder viatjar així, en poc temps, des del  nostre actual segle XXI fins al XVI, i que a més, hem pogut seguir a través del bloc creat pel propi autor explicant-nos amb detall les descobertes fetes en el monestir i que han servit d’inspiració per la redacció d’aquest llibre. 
D’altra banda, tot i estar hostatjat en aquesta cel.la del monestir, Gironell ha mantingut el contacte amb l’exterior per a anar a treballar i comunicar-se amb els lectors a través del bloc creat expressament per aquest projecte editorial i amb presència activa a les xarxes socials. De fet, han estat els propis lectors qui han triat el títol definitiu de l’obra, entre tres propostes. 
‘L’últim abat’ es publicat per Columna Editorial en català amb un tiratge de 20.000 exemplars, i Suma Editorial ho fa en castellà, amb 10.000 exemplars. Ara per ara, Martí Gironell està fent un recorregut per les principals poblacions catalanes, entre les quals hi ha Igualada, per promocionar aquesta nova obra. 
ARGUMENT
Durant 22 anys, l’abat Pere Frigola va reflotar el monestir, que estava molt deteriorat, i va lluitar contra la política del Felip II, que volia que els monestirs els ocupessin monjos espanyols per guanyar pes dins el govern català. Però la novel.la revela també la cara fosca de Frigola, que va escanyar el poble a base d’impostos i va comportar-se com un senyor feudal. 
MARTÍ GIRONELL AL ‘CLUB DE LECTURA – VOLS LLEGIR?’
El passat mes de juny i tancant la temporada de ràdio del VOLS LLEGIR?, el periodista i escriptor mediàtic Martí Gironell va protagonitzar la cinquena edició del Club de lectura radiofònic, que juntament amb els lectors-participants, van fer comentari, tertúlia i debat entorn al seu llibre publicat l’any 2007: ‘El pont del jueus’. Us oferim la possibilitat d’escoltar aquest programa en aquest mateix article:

BOOKTRAILER DE ‘L’ÚLTIM ABAT’
Aquest nou llibre de Martí Gironell també està sent promocionat amb el nou format anomenat ‘booktrailer’.  Un vídeo promocional que s’ha realitzat envers al nou llibre, basat en les vivències de l’abat de Sant Benet, Pere Frigola. 

‘L’ÚLTIM ABAT’ PRIMER CAPÍTOL
Us oferim també la possibilitat de fer un ‘tast’ del primer capítol d’aquesta novel.la tot clicant aquest enllaç (format pdf)

Font: Columna Editorial / Bookmovies.tv / Diari Ara / 324.cat / Martí Gironell

Article/post 756 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova