ACTUALITAT
VLLG? / BEST-SELLER INTERNACIONAL 

La creadora de l’univers literari traspassat a la gran pantalla del cinema, J.K. Rowling fa el salt a la novel.la per adults. El 27 de setembre va publicar-se a la Gran Bretanya, i també a alhora als Estats Units, Nova Zelanda, Irlanda i Austràlia el llibre que representa el seu salt a la novel.la per adults, ‘La vacant imprevista’ i que a hores d’ara ja és tot un best-seller desprès d’haver venut més d’un milió d’exemplars en llengua anglesa, tres setmanes després de la seva publicació. Ara, aquest nou èxit per l’escriptora d’origen anglès també es publicarà de manera simultània en català (Empúries) i castellà (Salamandra). Serà a partir del 19 de desembre.

ARGUMENT
La història de ‘La vacant imprevista’ és situa a Pagford, un poblet imaginari del sud-oest d’Anglaterra on la mort sobtada d’un regidor desferma una pugna ferotge entre les forces vives del poble per aconseguir el lloc del difunt, que és clau per resoldre un antic litigi territorial. L’idíl.lic poblet de Pagford no és pas el que semblava a primera vista. 

VERSIÓ TELEVISIVA
D’altra banda i després de dos mesos ser publicada ‘La vacant imprevista’ i d’acumular unes xifres rècord de vendes, s’ha fet un pas més cap a l’èxit en confirmar-se per part de la BBC de convertir aquesta història de l’escriptora britànica, en una mini sèrie televisiva. La pròpia J.K.Rowling col.laborarà en el projecte que s’hauria d’estrenar l’any 2014. 

L’AUTORA

J.K. Rowling és la creadora literària d’una de les sèries mes conegudes arreu del món: ‘Harry Potter’, composada per set llibres publicats entre el 1998 i el 2008. Una saga que ha venut més de 450 milions d’exemplars arreu del món. L’escriptora anglesa ha rebut nombrosos premis al llarg de la seva carrera, incloent-hi el Príncep d’Astúries, el Hans Christian Andersen o el de la Legió d’Honor de França. 
Font/Enllaços: Pagina web J.K. Rowling / Empúries / Salamandra / Diari Ara
Fotografia: The Guardian (UK)
Article/post 766 – Josep Maria Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova