ACTUALITAT

VLLG? / LITERATURA I TELEVISIÓ
01/12/2012 – Actualitzem aquest article amb una bona notícia per la mine-sèrie ‘Olor de colònia’ en ser guardonada en aquesta categoria en el lliurament de premis d’aquesta desena edició del ‘Zoom Festival Europeu de Telefilms’, que ha tingut lloc en el decurs de la gala de cloenda celebrada al Teatre de l’Ateneu igualadí la nit del dissabte 1 de desembre de 2012.


Olor de colònia’ un dels grans èxits editorials de l’any 2009, publicada  per l’editorial Edicions de 1984 i que a hores d’ara ja va per la onzena edició, reviurà de nou a través de la versió televisiva que ha realitzat en coproducció Diagonal TV i Televisió de Catalunya. Aquesta adaptació serà estrenada dins de la desena edició del ‘Zoom Festival Europeu de Telefilms’ que a partir del 28 de novembre i per espai de cinc dies és cel.ebrarà a Igualada (Anoia). 

La minisèrie ‘Olor de colònia’ inspirada en la novel.la homònima de Sílvia Alcàntara, ha estat dirigida per Lluís-Maria Güell, i competirà dins de la secció oficial del certament amb altres dues produccions: ‘Cartes a Eva’, dirigida per Agustí Villaronga, autor entre d’altres èxits de la nominada als Oscars ‘Pa negre’, i ‘Rescatando a Sara’ del realitzador Manuel Ríos. 

Recordem que el  ‘Zoom Festival Europeu de Telefilms’ té per objectiu la difusió i promoció dels telefilms europeus i mini-sèries espanyoles, i apropar l’espectador a aquestes produccions que només es poden veure per la petita pantalla. 

EL LLIBRE

L’autora d”Olor de colònia’, Sílvia Alcàntara, evoca a les seves pàgines la vida d’una colònia tèxtil i les enverinades relacions socials, la combinació de despotisme i condescendència que, cap als anys 50, regeix la seva vida. 

Néixer  viure, reproduir-se i morir entre les parets d’una fàbrica. Una gran fàbrica que va més enllà dels llocs de treball, que és també l’escola per als fills, l’església, les botigues i les cases per viure-hi. 

Recordem que posteriorment a ‘Olor de colònia’, Sílvia Alcàntara va publicar el 2011 l’obra titulada ‘La casa cantonera’ (Edicions de 1984).
LA VERSIÓ TELEVISIVA
Ara s’estrena en primícia i en competició al ‘Zoom Festival’ la versió televisiva produïda per Diagonal TV i Televisió de Catalunya. Dirigida per Lluís-Maria Güell i interpretada per Pep Planas, Maria Molins, Miriam Iscla, Toni Sevilla, Greta Fernández, Fermí Reixach, Pepa López, Vicky Peña i Miquel Gelabert. 
La projecció d’aquesta minisèrie en el ‘Zoom Festival’ dins de la secció oficial, serà el dissabte 1 de desembre al Teatre de l’Aurora d’Igualada (Pl de Cal Font), a partir de les 16h.

SÍLVIA ALCÀNTARA AL ‘VOLS LLEGIR?’ DE RÀDIO NOVA
L’escriptora natural de Puig-reig (Berguedà), va ser entrevistada el febrer del 2011 en el programa literari de Ràdio Nova amb motiu de la publicació del seu llibre ‘La casa cantonera’ (Edicions de 1984). Podeu escoltar aquesta entrevista en aquest mateix article:

Font/enllaços: Zoom Festival (Igualada) / Edicions de 1984 / Trailer: Youtube
Article/post 767 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova