‘TERRA PROMESA’ d’Oleguer Homs

Es tracta de la novel.la de ciència-ficció ‘Terra promesa’ del jove autor, Oleguer Homs (Torelló, 1988). Publicada per l’editorial Voliana Edicions dins de la seva col·lecció ‘Voliac Retorn al sol’, en homenatge al gran llibre de J.M. Francès, ‘Retorn al sol’ (1936), un autèntic clàssic de la ciència-ficció catalana. 
ARGUMENT
El relat té lloc l’any 3012, mil anys després de la fi del món. Per tant, aquí sí que s’acaba el món l’any 2012! Però estar molt clar que només és una novel.la, o no. La Terra es va convertir en un infern inhabitable. Els pocs éssers humans supervivents viuen en Paradís, un entorn virtual que els aïlla d’una realitat cruel i desoladora. 

El protagonista de ‘Terra promesa’, Travis Frey, és un jove que es prepara per formar part de la missió espacial que dona títol a aquesta aventura de ciència-ficció. L’objectiu de l’expedició és trobar un planeta que reuneixi les condicions idònies perquè es pugui desenvolupar vida humana. 

La mare de Travis, a qui ell donava per morta, apareix un dia sobtadament requerint la seva ajuda. Qui sap quants anys més tard, Travis sobreviu a l’accident de la nau espacial ‘Angel 3012’ i s’adona que no recorda cap dels esdeveniments que van succeir desprès d’aquella visita inesperada i pertorbadora. Aquesta narració manté dues línies argumentals paral.leles, ja que alterna dos episodis aïllats a la trajectòria vital de protagonista.
L’AUTOR
Oleguer Homs, ha realitzat estudis postuniversitaris de Màster en Direcció Cinematogràfica a l’Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), i és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Vic. Ha treballat a l’equip de direcció de la pel·lícula ‘El desconcert), dirigida per Mar Coll. També ha escrit i dirigit dos curtmetratges propis: ‘Aniversari’ i ‘Samuel Colt’ (ESCAC). Ha fet pràctiques de realització als espais divulgatius ‘Espai Terra’ i el ‘Telenotícies cap de setmana’, i també a les sèries de ficció ‘El cor de la ciutat’ i ‘La Riera’, totes produccions de TV3 Televisió de Catalunya. 

OLEGUER HOMS VILÀ AL ‘VOLS LLEGIR?’ RÀDIO
El jove escriptor debutant va ser entrevistat el dilluns 21 de gener durant l’emissió del programa de llibres de Ràdio Nova, per tal de presentar als oients de l’espai i també als seguidors internautes aquest primer treball literari d’Oleguer Homs Vilà. En aquest article us oferim la possibilitat d’escoltar aquesta entrevista:

També us presentem el booktrailer de ‘Terra promesa’, dirigida pel propi autor de l’obra:

Font/enllaç: Voliana Edicions
Article/post 775 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova