ACTUALITAT
VLLG? / TANCA LA LLIBRERIA MÉS EMBLEMÀTICA DE BARCELONA DESPRÉS DE MÉS DE 80 ANYS D’HISTÒRIA (actualització 09.01.2013)

La històrica llibreria Catalònia ha comunicat aquest dilluns 7 de gener de 2013 que tanca de manera “irrevocable”, a través d’una carta oberta del seu director, Miquel Colomer. L’establiment, amb 88 anys d’història, 82 dels quals a la seu de la ronda de Sant Pere de Barcelona, ha obert aquest darrer dia les portes als compradors de llibres per última vegada, si bé durant la resta del mes de gener seguirà atenent incidències i assumptes pendents dels clients.
La crisi ha pogut fer el que no van aconseguir la Guerra Civil, un incendi i un conflicte immobiliari: el tancament de la Catalònia. La històrica llibreria tanca les portes aquest dilluns 88 anys després de la seva obertura, 82 dels quals es van desenvolupar al local del número 3 de la ronda Sant Pere de Barcelona.
La davallada de vendes ha estroncat la continuïtat de la llibreria, i Miquel Colomer, el director, ha decidit tancar-la de manera ordenada per fer front a les obligacions amb el personal, els clients i els creditors. “Aquesta decisió, ja irrevocable, ha resultat molt difícil, trista i dolorosa de prendre. Hem intentat totes les sortides possibles, potser massa tard, però o bé no existien o no les hem sabut trobar”, afirma Colomer en un comunicat fet públic el mateix dia que s’ha fet l’anunci del tancament de l’establiment.

DELS LLIBRES A LES HAMBURGUESES

Hores posteriors en saber-se que la Llibreria Catalònia tancava portes, s’ha fet públic que  la cadena McDonalds ocuparà l’espai que deixarà lliure al número 3 de la Ronda de Sant Pere de Barcelona la llibreria Catalònia. La cadena de restaurants ha confirmat que ha iniciat els tràmits per poder obrir al públic a principi d’aquest estiu en aquest espai, situat al costat de la Plaça de Catalunya.
Un portaveu de McDonalds ha apuntat que, de moment, és “prematur” donar més detalls de l’operació perquè encara, per exemple, s’ha de decidir si el restaurant serà gestionat pel grup propi o es tractarà d’una franquícia. L’empresa calcula que l’obertura generarà almenys 50 llocs de treball perquè és la mitjana que correspon a un establiment de tipus mitjà de la cadena.
Font: El Periódico de Catalunya / Diari Ara. Fotografia: Cris Izquierdo
Article/post 792 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova