VLLG? / ACTUALITAT
La professora i escriptora Laura Borràs serà la nova responsable de la Institució de les Lletres Catalanes, segons la proposta feta pel Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, un cop constituït en nou Consell Assessor de la institució i desprès de l’anunci de la destitució de l’exdirector de la mateixa, Oriol Izquierdo. 
Després d’haver escoltat l’opinió d’aquest Consell Assessor, Mascarell elevarà la proposa al Govern, que serà qui nomenarà a Borràs. Aquestes noves responsabilitats estan emmarcades dins del procés que el Conseller ha posat en marxa per reestructurar la Conselleria de Cultura ‘de cap a peus’.
Laura Borràs Castanyer (Barcelona, 1970) és llicenciada en filologia catalana i doctora ‘cum laude’ en filologia romànica, i és professora de la Universitat de Barcelona. A més, dirigeix un grup de recerca lligat a la comunicació 2.0. Durant l’any 2012, Borràs ha estat la comissària de l’Any literari Sales, Calders, Tísner, organitzat per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. De manera directe i indirecta, és autora i ha participat en diversitat de títols de divulgació literària. D’aquesta producció destacarem dos títols divulgatius sobre diversos aspectes de la literatura catalana: ‘Per què llegir els clàssics, avui’ (Ara llibres, 2011) i ‘Dos amants com nosaltres’ (Ara llibres, 2012).
LAURA BORRÀS AL ‘VOLS LLEGIR?
La nova responsable de la Institució de les Lletres Catalanes, ha estat entrevistada dos cops en el programa de llibres de Ràdio Nova. La primera ocasió el 20 de juny de 2011 amb motiu de la publicació del llibre ‘Per què llegir els clàssics, avui’, i posteriorment el 14 de maig de 2012 per presentar-nos el llibre ‘Dos amants com nosaltres’. Ambdues ocasions les entrevistes van comptar amb la col.laboració de l’escriptor, periodista i normalitzador lingüístic, l’igualadí Pep Elias. En aquest Article us oferim la possibilitat de recuperar i escoltar aquestes dues intervencions de Laura Borràs al programa de ràdio del ‘Vols llegir?’:
Laura Borràs – ‘Per què llegir els clàssics, avui’:

Laura Borràs – ‘Dos amants com nosaltres’:

Article/post 794 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova