WHAT’S UP WITH CATALONIA de Liz Castro
-inclou entrevista a Liz Castro-

‘What’s up with Catalonia?’ (‘Què passa amb Catalunya?’) és el darrer llibre de l’editorial Catalonia Press, gestionada per l’escriptora i editora nord-americana Liz Castro. L’obra té l’objectiu de donar a conèixer amb profunditat l’actualitat catalana a un públic estranger. Es tracta d’un recull de 35 assajos en anglès sobre l’economia, la història, la llengua, la cultura i la política catalanes escrits per una selecció de professors, periodistes, polítics i professionals catalans. Castro, que resideix a Massachusetts però va viure a Catalunya fa 25 anys i parla català, vol fer saber al món que la imatge “d’insolidaritat i deute” que es dóna a l’exterior no es correspon a la “història real” catalana.

MICROMECENATGE

“És important que el món parli de Catalunya però és més important que el món entengui què és Catalunya”, subratlla Liz Castro. L’editora nord-americana ha constatat que, arrel de la manifestació de la Diada del 2012 i de les eleccions del 25-N, en els últims mesos Catalunya ha sortit a la premsa internacional amb molta freqüència, però sovint apareixen “articles esbiaixats i poc profunds”, exposa Castro en la descripció del projecte al web Verkami des d’on s’han recollit els diners necessaris a través del crowdfunding o micromecenatge per poder difondre l’obra. La intenció ha estat poder recollir fins a 7.500 euros per poder distribuir 500 exemplars del llibre a biblioteques, diaris i polítics d’arreu del món, fet que finalment s’ha aconseguit i procedir a fer la distribució del mateix. 

RECULL D’ASSAJOS

Els autors dels assajos són Ignasi Aragay, Laia Balcells, Germà Bel, Laura Borràs, Alfred Bosch, Núria Bosch, Roger Buch, Joan Canadell, Pau Canaleta, Salvador Cardús, Muriel Casals, Andreu Domingo, Carme Forcadell, Josep Maria Ganyet, Salvador Garcia-Ruiz, Àlex Hinojo, Edward Hugh, Oriol Junqueras, M. Carme Junyent, J.C. Major, Pere Mayans Balcells, Josep Maria Muñoz, Mary Ann Newman, Elisenda Paluzie, Vicent Partal, Cristina Perales, Eva Piquer, Enric Pujol, Marta Rovira Martínez, Vicent Sanchís, Xavier Solano, Miquel Strubell, Matthew Tree, Ramon Tremosa, i F. Xavier Vila. PRÒLEG DEL PRESIDENT DE LA GENERALITAT, ARTUR MÁS
Liz Castro anuncia a través d’un post publicat el dia 2 de febrer a la pàgina web de ‘Catalonia Press’, que se sent honrada de poder incloure a la relació de col.laboradors d’aquesta obra a Artur Mas, President de la Generalitat de Catalunya, que ha escrit un pròleg expressament per aquest llibre i d’aquesta manera s’uneix als 35 altres experts catalans que hi han participat.


CATALONIA PRESS
Liz Castro gestiona l’editorial Catalunya Press, la qual ha publicat altres llibres com ‘What’s going on in Catalonia?’, ‘Barcelona, Catalonia: a view from the inside’ -de Matthew Tree-, ‘What Catalans want: Catalonia next state in Europe’, de Toni Strubell i Lluís Brunet i ‘The best of Barcelona INK’, editat per Ryan Chandler. A més de gestionar Catalunya Press, Castro és experta en tecnologia de llibres tradicionals i digitals. 
LIZ CASTRO ENS HO EXPLICA
Des de la mateixa pàgina Verkami des d’on a través del crowdfunding o micromecenatge  s’han recollit els diners necessaris  per poder finançar la publicació i fer-ne la distribució d’aquest llibre. la seva autora i editora Liz Castro explica aquest projecte des de la mateixa pàgina de Verkami:

LIZ CASTRO AL ‘VOLS LLEGIR?’ DE RÀDIO NOVA
L’editora i escriptora nord-americana va ser entrevistada en el programa literari de Ràdio Nova, ‘Vols llegir?’, el dilluns 25.02.2013. En aquest article us oferim la possibilitat d’escoltar-la:

Font/enllaços: Catalonia Press / Youtube 
Article/post: 805 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova