VLLG? / PREMI LITERARI
Sílvia Soler ha estat guardonada amb el 33è Premi Ramon Llull 2013 amb una novel.la que narra amb salts cronològics, la vida de dues amigues d’infància, des del seu naixement fins als cinquanta anys. El títol de l’obra guanyadora és ‘L’estiu que comença’. La història és construeix a través del sopar de la Nit de Sant Joan, una tradició que celebren les dues protagonistes any rere any. Però una tragèdia els unirà encara més. El llibre és publicarà el 7 de març en català i també serà traduït en castellà i francès. 
Sílvia Soler, nascuda a Figueres l’any 1961, escriptora, articulista i col.labora habituals en diversos mitjans de comunicació, és autora d’èxits editorials com ‘El centre exacte de la nit’, ‘El so dels volcans’, ‘L’arbre de Judes’, ‘Mira’m als ulls’, ‘Petons de diumenge’,  ’39+1′, i dues novel.les amb un mateix fil argumental: ‘Una família fora de sèrie’ i ‘Un creuer fora de sèrie’.
El Premi Ramon Llull, convocat per l’Editorial Planeta, enguany ha perdut 30.000 euros de dotació respecte a l’edició de l’any 2012 degut a la sortida de la Fundació Ramon LLull. Aquest premi creat l’any 1981 es van convertir en el guardó més ben dotat de les lletres catalanes quan l’any 2007 es va signar un conveni de col.laborció amb al Fundació Ramon Llull, formada pels governs andorrà, balear i català. Passats cincs anys, amb el conveni no revonat, el premi torna a ser competència exclusiva de Planeta. 
Font: La Vanguardia / Diari Ara
Article/post 809 – J.M.Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova