UNA FAMÍLIA EXEMPLAR de Genís Sinca -Premi Josep Pla 2013-
‘Hem de tornar a la novel.la com a eina de combat’. ‘El pes de l’arbre genealògic afecta a les nostres decisions’. ‘El periodisme, cada cop més encotillat i retallat, ja no ens permet explicar tot el que volem’. Aquestes són algunes de les primeres declaracions que Genís Sinca va realitzar als mitjans quan va ser proclamat nou Premi Josep Pla de prosa catalana per aquest 2013 amb l’obra titulada: ‘Una família exemplar’, tragicomèdia sobre l’enfrontament de dues grans nissagues catalanes, originàries de Tortosa i Manresa. 
El llibre va sortir a la venda el 7 de febrer i es publicat per Destino. Recordem que Genís Sinca va rebre el premi junt amb el també nou Premi Nadal, concedit al també periodista i escriptor Sergio Vila-Sanjúan, durant la Nit de Santa LLúcia, nit de Reis.

ARGUMENT -text de contraportada-
Enlluernat pel casament de la filla i els beneficis que la unió comportarà per a la seva nissaga, comença a descobrir que la vertadera naturalesa de la família política enfonsarà els seus plans de grandesa. ‘Bou es va quedar mirant fix la imatge, la primera que veia d’ell, de Ricard Mirabaix, i que mai més havia d’oblidar’. El somriure penjat als llavis, prims, inexistents, i les dents. Li va caure l’ànima als peus. El seu gendre feia una cara d’imbècil que no s’aguantava’.

L’AUTOR
Genís Sinca, nascut a Manresa l’any 1970, és periodista i escriptor. Ha treballat durant molts anys fora de Catalunya, essent lector de català a la Universitat de Heidelberg, redactor en el Diari d’Andorra, i corresponsal a Itàlia pel Diari Avui i de COMRàdio. També s’ha dedicat al periodisme d’investigació amb una sèrie de biografies inèdites de personatges catalans del món de la política i la cultura com per exemple: Francesc Candel, publicades a La Vanguardia i també al ‘Quaden’ del Diari El País. També és destaca de la seva bibliografia la publicació de l’assaig ‘Vida secreta de nuestros médicos’, on narra la vida i obra de 20 metges importants espanyols del segle XX com Ramón y Cajal, Gregorio Marañón, Severo Ochoa o Santiago Dexeus.
GENÍS SINCA AL ‘VOLS LLEGIR?’ DE RÀDIO NOVA
Dilluns 14 de gener, Genís Sinca va ser entrevistat per l’editor del programa de llibres de Ràdio Nova, ‘Vols llegir?’, Josep Maria Solé. En aquest article us oferim la possibilitat d’escoltar-la:
PRESENTACIÓ A IGUALADA
Dilluns 17 juny, presentació literària del llibre ‘UNA FAMÍLIA EXEMPLAR’ de l’escriptor i periodista manresà GENÍS SINCA, llibre guardonat amb el Premi Josep Pla 2013. L’acte tindrà lloc a l’Ateneu Igualadí a les 19:30h., amb presència de l’escriptor i conduit per l’editor del programa de llibres de Ràdio Nova, ‘Vols llegir?’, Josep Maria Solé.

Acte organitzat per La Sageta Solidària amb la col.laboració de Llegim…? Llibreria i l’Ateneu Igualadí. Durant la presentació Llegim…? Llibreria cedirà 1 € per cada llibre venut a l’acció solidària que realitzen ‘Pallapupas, pallassos d’hospital’, una organització que s’esforça a fer mes amena l’estada dels malats, especialment els infants, als hospitals de Catalunya.

Font/enllaç/podcast: Editorial Destino (Grup 62) / Pàgina web: Genís Sinca / Ràdio Nova

Article/post: 815 – J.M.Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova