LA REINA DESCALÇA d’Ildefonso Falcones

Ja és a la venda des del passat dijous dia 21 de febrer la nova  novel·la de l’autor de l’exitosa ‘L’església del mar’, Ildefonso Falcones, on recrea en aquest nou argument a les ciutats de Madrid i Sevilla de mitjans segle XVIII. Publicada en català per Rosa dels Vents i en castellà per Grijalbo.
Ildefonso Falcones presenta la seva nova obra, ‘La reina descalza’, tot fent una recreació de Madrid i Sevilla de mitjans segle XVIII, una història d’amistat, passió i venjança que uneix dues veus de dona en un cant per la llibertat.

La primera novel·la d’Ildefonso Falcones, ‘La catedral del mar’ (Grijalbo, 2006), ambientada a la Barcelona medieval del segle XIV, va ser editada en 43 països i se’n van vendre més de 5.000.000 d’exemplars a tot el món. A més, la productora Diagonal TV va signar el passat mes de novembre l’acord d’adquisició dels drets audiovisuals. Amb la seva segona obra, ‘La mà de Fàtima’ (Grijalbo, 2009), Ildefonso Falcones va escriure un relat sobre l’expulsió dels moriscos d’Espanya al segle XVI.
ARGUMENT
El gener de 1748, una dona negra deambula pels car-rers de Sevilla. Ha deixat enrere un passat desclava a la llunyana Cuba, el fill que mai no tornarà a veure i un llarg viatge en vaixell cap a les costes espanyoles. La Caridad ja no té un amo que li doni ordres, però tampoc no té un lloc on aixoplugar-se quan, fent camí, es topa amb la Milagros Carmona, una gitana jove de Triana que té la sang de la rebel·lia i lart dels de la seva raça a les venes.

Les dues dones es tornen inseparables i, entre sarabandes i fandangos, la gitana confessa a la seva nova amiga el seu amor per en Pedro García, lhome ben plantat i arrogant de qui la separen antics greuges entre les dues famílies. La Caridad, per la seva banda, sesforça a silenciar el sentiment que neix en el seu cor envers en Melchor Vega, lavi de la Milagros, un home desafiador, bergant i seductor, però també ferm defensor de lhonor i la lleialtat envers els seus.

Quan un mandat reial condemna a la proscripció tots els gitanos del regne, la vida de la Milagros i la de la Caridad prenen un gir tràgic. Tot i que els seus camins se separen, el destí els tornarà a unir a un Madrid on conflueixen contrabandistes i còmics, nobles i villans; un Madrid que es rendeix a la passió que emana de les veus daquella raça de prínceps descalços.

Ildefonso Falcones ens proposa un viatge a una època apassionant, tenyida de prejudicis i intolerància. Des de Sevilla fins a Madrid, des del tumultuós bullici de la gitaneria fins als teatres senyorials de la capital, els lectors penetraran en un fresc històric poblat de personatges que viuen, estimen, pateixen i es barallen per allò que creuen just. Reflex fidel duns homes i dunes dones que no van acotar el cap i que van alçar la veu per enfrontar-se a l’ordre establert.
Font: Grijalbo / Rosa dels Vents
Article/post: 826 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova