VLLG?/PRESENTACIONS LITERÀRIES

Les nostres agendes treuen fum aquest mes de març. Ja és normal que durant aquest mes, previ al d’abril amb la celebració de la Diada de Sant Jordi, les editorials posin tota la carn a la graella per poder coure totes les seves novetats amb un clar objectiu: destacar durant la festa del llibre. Ni més ni menys que quatres presentacions a la capital de la comarca de l’Anoia: Jordi Piqué, Blanca Busquets, Màrius Serra i Genís Sinca. I segur que encara hi haurà temps per improvisar-ne alguna més. 
Les tres primeres presentacions literàries amb els autors Jordi Piqué, Blanca Busquets i Màrius Serra, són organitzades per la Llibreria Aqualata, i la darrera prevista per aquest mes de març serà presentada per Llegim…? Llibreria amb Genis Sinca
Primera cita serà el dimarts dia 5 de març, a partir de dos quarts de vuit del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí, espai reservat per la presentació d‘El judici del falcó’, obra original de Jordi Piqué, debutant amb aquesta la seva primera novel.la. Una història trepidant, incansable, on els protagonistes recreen un judici fictici a Catalunya, en el qual afloren les tensions més extremes i els capítols més inversemblants de la història d’aquesta terra. L’obra entra a fons en la malmesa relació entre Catalunya i Espanya. I el vehicle escollit és una aventura amorosa en què, a partir d’un encontre casual, els protagonistes: una periodista francesa i un català fills de la Seu d’Urgell, estableixen una estreta relació que els permetrà submergir-se en les profunditats de la història, a la recerca de l’origen del problema i dels seus culpables. La trama de la novel.la desenvolupa un judici fictici al nacionalisme català i per extensió a tot Catalunya, en el qual el falcó, amb els ulls tapats, representa Catalunya. El llibre, publicat per l’editorial Salòria, serà presentat durant l’acte, per la Diputada del Parlament de Catalunya, Sra. Maria Senserrichi Guitart. 
La segona presentació, tindrà lloc el 7 de març a les vuit del vespre a la seu igualadina de la Llibreria Aqualata (carrer Sant Josep, 14). La guanyadora del Premi Llibreter 2011 amb ‘La nevada del cucut’, la comunicadora i escriptora Blanca Busquets, present a l’acte, ens donarà a conèixer la seva última creació literària: ‘La casa del silenci’, publicada per Rosa dels Vents. En aquesta nova novel.la ens endinsa en el món de la música de la ma d’uns personatges inoblidables, amb el Concert de dos violins de Bach com a banda sonora. Una novel.la coral entre Barcelona i Berlín, grans teatres, directors d’orquestra i violinistes, on teixeix una història profunda que flueix com si d’un concert es tractés. 

També molt esperada la visita a la capital de la comarca de l’Anoia de Màrius Serra, per presentar-nos l’obra guanyadora del Premi Sant Jordi 2012, publicat per Proa: ‘Plans de futur’. L’acte de presentació tindrà com a escenari la sala d’actes de la Biblioteca Central d’Igualada el 14 de març, a partir de les set de la tarda, amb dos presentadors igualadins d’excepció. Per un costat, Antoni Dalmau, escriptor i ex-polític, i Pep Elias, periodista i escriptor. ‘Plans de futur’ d’en Marius Sèrra és una novel.la sobre l’esperança. Recrea lliurament el peculiar entorn familiar del matemàtic figuerenc Ferran Sunyer, tetraplègic i autodidacte, que va assolir projecció internacional malgrat les seves limitacions físiques i els entrebancs de la universitat franquista. 

I finalment la darrera presentació literària prevista per aquest mes de març, en aquest cas presentat per ‘Llegim?…LLibreria’ d’Igualada (Passatge Capità Galí, 4), el 19 de març a la sala d’actes de la Biblioteca Central d’Igualada, tindrem al manresà Genís Sinca, periodista i escriptor, guanyador del nou Premi Josep Pla de Prosa Catalana 2013 amb ‘Una família exemplar’, publicada per Destino. Una tragicomèdia sobre l’enfrontament de dues grans nissagues catalanes, originàries de Tortosa i Manresa. 

Font: Llibreria Aqualata / Llegim…? LLibreria
Article/post 830 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova