LES TORRES DEL CEL de Coia Valls
Quan encara és viu l’èxit que ha suposat la seva anterior obra literària titulada ‘El mercader’, publicada ara fa tot just un any, març del 2012, l’escriptora Coia Valls no dona respir als seus incondicionals lectors amb una nova obra ambientada a Montserrat. 
Una visió dels inicis del monestir de Santa Maria de Montserrat, dels primers temps de l’Scriptorium, amb el cant del ventre de la terra que donarà lloc a l’Escolania, a través d’uns personatges que conformen el fresc extraordinari d’una terra de frontera, la Catalunya que s’expandia cap al sud per assolir la seva plena identitat com a poble. Un episodi perdut de la nostra història. Tot un homenatge a la muntanya de Montserrat i al mar que va ocupar aquest territori màgic en el despertar dels temps. 
L’ARGUMENT -síntesi-
A començament del segle XI, l’abat Oliva pren una decisió que trastoca l’ordre establert. Un petit grup de monjos s’instal.la en una de les ermites amb la missió de posar les bases del monestir. Entre ells, l’ex soldat del comte Berenguer Ramon I, Dalmau Savarés, que es debat entre dos futurs excloents: l’espiritualitat transformadora d’en Basili, l’eremita, contra el poder mundà de l’Església. 

COIA VALLS AL ‘VOLS LLEGIR?’ DE RÀDIO NOVA
L’escriptora reusenca va ser entrevistada en el programa de llibres de Ràdio Nova, ‘Vols llegir?’, emès el dilluns 11 de març amb motiu de la publicació de ‘Les torres del cel’. Aquest article us ofereix la possibilitat d’escoltar-la:

PRESENTACIONS
‘Les torres del cel’ és publica ambdues versions, en català i castellà, per d’editorial ‘Ediciones B’. El llibre ja és a la venda des del 6 de març, i la seva autora Coia Valls, avança des de la seva pàgina web les primeres presentacions i signatura d’exemplars d’aquesta la seva nova novel.la. Val de Roures i Sabadell seran el primers llocs on es realitzaran les primeres activitats de promoció de ‘Les torres del cel’, i tot seguit: Reus, Viladrich de Tortora, al Teatre Metropol de Tarragona, Empúries a Girona i fins arribar el dilluns dia 23 d’abril amb la tradicional presentació i signatura d’exemplars a Barcelona. 
L’AUTORA
Coia Valls és professora d’Educacio Infantil i d’Educació Especial, logopeda i pedagoga. Treballa com a editora en cap del diari digital Tarragona Literària i és directora adjunta de l’Escola de Lletres de Tarragona. També és actriu de teatre, i ha participat en multitud de muntatges i dramatitzacions poètiques. És la co-autora de l’obra ‘In-sensible’ que ha estat representada per tota Espanya. 
Ha publicat diversos relats i un parell de llibres per al públic jove: ‘Marea de lletres que maregen’ i ‘L’ombra dels oblidats’. No obstant això, el centre de la seva producció és la novel.la històrica. Ha publicat dos títols aclamats pel públic i crítica: ‘La princesa de Jade’ i ‘El mercader. 
       
Article/post: 833 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova