VLLG? / RÀNQUING LLIBRES MÉS VENUTS.
Informació extreta del suplement ‘Cultura/s’ de La Vanguardia, edició publicada el dimecres 6 de març de 2013.
FICCIÓ EN CATALÀ.
En només dues setmanes des de la seva publicació, el llibre guanyador del Premi Josep Pla 2013, titulat: ‘Una família exemplar’ (Destino) creada pel periodista i escriptor manresà Genís Sinca, s’ha situat en primer lloc d’aquest apartat. Recordem que Sinca presentarà el llibre el dimarts dia 19 a Igualada, abans però serà entrevistat de nou el programa de ràdio ‘VOLS LLEGIR?’ en al seva edició del dilluns dia 18. També destaca en ficció en català, en el número 2 un altre premi, el Sant Jordi 2012 amb Màrius Serra i el seu ‘Plan de futur’ (Proa). Precisament Serra presenta el dijous dia 14 de març aquest llibre a Igualada. I en cinquè lloc, el nou llibre d’Ildefonso Falcones, ‘La reina descalça’ amb l’objectiu de superar en vendes i èxit les seves obres predecessores. Destaquem també en sisè lloc, ‘L’últim abat’ de Martí Gironell i la incorporació en la desena del recull de contes d’Haruki Murakami, ‘Desprès del terratrèmol’.
1. UNA FAMÍLIA EXEMPLAR de Genis Sinca. Destino. 3/2
2. PLANS DE FUTUR de Marius Serra. Proa. -nova incorporació-
3. CINQUANTA OMBRES DE GREY d’E.L. James. Rosa dels Vents. 4/29
4. SOCIETAT NETRA d’Andreu Martín. La Magrana. 1/4
5. LA REINA DELCAÇA d’Ildefonso Falcones. Rosa dels Vents. -novetat-
NO FICCIÓ EN CATALÀ
Ja fa 24 setmanes en llista en aquest apartat entre els deus primers, i recupera de nou el número 1. Es tracta de ‘Delenda est Hispania’ d’Alber Pont. També fem esment que en el setè lloc s’incorpora com a novetat el llibre del periodista Martí Anglada, ‘Quatre vies per a la indepéncia’ (Pòrtic), on ens explica com van adquirir la independència nacions com Txèquia, Estònia, Letònia i Moldàvia. 
1. DELENCA EST HISPANIA d’Albert Pont. Viena Ed. 3/24
2. EL RECORD ÉS UN PONT AL PASSAT de Montserrat Carulla. Ara Llibres. 2/3
3. MOISÈS BROGGI, CIRURCIÀ de Rafael Argullol. Quaderns Crema. 8/4
4. EL DIA QUE CATALUNYA VA DIR PROU de Pere Martí. Columna. 4/3
5. ESPRIU, TRANSPARENT d’Agustí Pons. Proa. 5/5
FICCIÓ EN CASTELLÀ
Un nou rècord d’estada entre els deus primers més venuts i moltes d’aquestes setmanes situat en primer lloc, ‘Victus’ d’Albert Sánchez Piñol. I també destacarem la incorporació directament en el número dos del nou llibre d’Ildefonso Falcones, ‘La reina descalça’ (Grijalbo). I un cert retrocés de la trilogia pseudo-eròtica d’E.L. James, que tot i estar entre els deus primers, ja és nota un cert desgast comercial, però es mantenen en plena activitat lectora.
1. VICTUS d’Albert Sánchez Piñol. La Campana. 1/20
2. LA REINA DESCALZA d’Ildefonso Falcones. Grijalbo. -nova incorporació-
3. EL GUARDIÁN INVISIBLE de Dolores Redondo. Destino. 3/5
4. CINCUENTA SOMBRAS DE GREY d’E.L. James. Grijalbo. 2/29
5. EL MAESTRO DEL PRADO de Javier Serra. Planeta. 7/2
NO FICCIÓ EN CASTELLÀ
Tres noves incorporacions entre els deus més venuts d’aquesta categoria. En cuart lloc, ‘España, destino Tercer Mundo’ de Ramon Muñoz Moya, i en cinquè ‘Educar en el asombro’ de Catherine L’Ecuyer que ens explica com cal educar els nens en un món hiperfrenètic i ple d’exigències i competitivitat. I en vuitena posició, novetat amb el nou llibre d’Antonio Muñoz Molina, ‘Todo lo que era sólido’, tot fent una crida des de les pàgines d’aquesta novetat a la responsabilitat cívica, davant l’actual caos polític i la deriva de corrupció.
1. DEJA DE SER TU de Joe Dispenza. Urano. 1/7
2. SANO Y SALVO de Juan Hervás y Mercedes Pérez. Libros Lince. 2/2
3. OBJETIVO CUPCAKE d’Alma Obregón. Aguilar. 4/9
4. ESPAÑA DESTINO TERCER MUNDO de Ramon Muñoz Moya. Planeta. -nou-
5. EDUCAR EN EL ASOMBRO de Catherine l’Ecuyer. Plataforma. -nou-
Setmana anterior/Setmanes a la llista

Article/post 835 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova