LLETRA PETITA. Tot el que podeu estalviar per tenir una bona vida.
De Jordi Bigues, amb pròleg de Lídia Herédia (TV3)
Angle Editorial / TV3

Llibre basat en el programa de TV3 ‘Lletra petita’. L’autor, Jordi Bigues, ens ofereix una sèrie d’eines per entendre que les decisions diàries de consum estan lligades als grans reptes globals.
Què comprem i com ho consumim importa i molt, i com a consumidors podem adoptar un patró de consum responsable i equilibrat que ens ajudi a estalviar i a portar una bona vida. Llibre publicat per Angle Editorial que disposa d’un total de 192 pàgines.

Del pròleg de Lídia Heredia.
«Una guia amb explicacions clares i rigoroses sobre l’impacte de tot el que fem, des de fer una rentadora fins a comprar-nos unes sabates, des d’anar de viatge fins a gestionar els nostres residus. Aquest llibre és una lupa sobre nosaltres mateixos i sobre els nostres actes més quotidians. El que fem, el que comprem, el que mengem té efectes sobre el planeta. Aquesta lectura us inundarà d’idees, de gestos, d’actituds, de petits canvis i de coneixement. I us farà ser més exigents.»

L’AUTOR
Jordi Bigues, periodista, activista i ecologista. Sarrià, 1954.
Pare de dos fills, es va iniciar en el moviment ecològic sota el franquisme amb les campanyes «El riu Túria és nostre i el volem verd» i «El Saler per al poble», a València, ciutat on ha viscut vint anys.

Va lluitar contra el feixisme i per les llibertats democràtiques i nacionals dels Païso Catalans.

Autor, traductor i adaptador d’una quinzena de llibres, ha participat en la fundació
d’organitzacions ecologistes com Greenpeace o Acció Ecologista Agró. Amb l’acció directa no violenta i l’ocupació ha aconseguit la protecció de l’illa de Dragonera, dels illots dels Columbrets, de l’arxipèlag de Cabrera, la prohibició dels parallamps radioactius, l’obertura de cementiris radioactius i centrals nuclears… Promou la nova cultura del territori, l’aigua, l’energia, l’alimentació, l’educació i la infància.

Va tenir una columna setmanal sobre Vida ètica al diari ADN. Ha dirigit i assessorat revistes com Integral, La Casa Verda, Ecología Política, Medi Ambient. Tecnologia i Cultura i El Temps Ambiental i és autor de diversos llibres sobre el tema, com Els secrets de l’ecoedició (2010), La diversitat de la vida (2004) o Ecologia i democràcia (2000).
Font/enllaç: Angle Editorial / ‘Lletra petita’ (TV3)
Article/post: 836 -Vols llegir? – Ràdio Nova