NOCTURN DE SANT FELIP NERI de Sebastià Bennassar.
Editorial Meteora.
L’autor mallorquí ens sorprèn amb una obra plena de simbologia, dramatisme i tendresa. Sebastià Bennasar ens confirma que travessa una època d’una activitat literària prolífica i que, amb aquesta nova obra, situada al cor de la Barcelona vella, aconsegueix de superar els propis límits de la seva narrativa, sempre inquieta i vigorosa.
Amb Nocturn de Sant Felip Neri, publicat per l’Editorial Meteora, Bennasar ens fa un retrat cru i minuciós d’una Barcelona que malda per ser digna del seu passat i es veu atrapada en el seu present. També ens submergeix en l’agermanament històric de Catalunya amb Sarajevo i en la lluita de tanta gent anònima per a la qual arribar a l’endemà ja és una gran heroïcitat.
L’obra és també un gran homenatge als llibres i a la història de la cultura, fonaments d’una civilització que cal salvar de les urpes de l’ambició i la cobdícia.
A la plaça de Sant Felip Neri sona una música de violí: contra la fosca, contra l’oblit, contra la por, contra la guerra…
SINOPSI
Clara Bertran, una noia cega d’una antiga família de l’aristocràcia barcelonina, encarrega a Carles, un escriptor que malviu de la literatura, la redacció d’un llibre, tan curiós com intrigant, sobre un músic de carrer.
Dins els murs d’un casalot medieval de la plaça de Sant Felip Neri, les vides de Clara i Carles, juntament amb la de Franz, el violinista captaire provinent de Sarajevo del qual Clara vol saber la història, s’aniran relligant en un text que és un crit enrabiat de lluita davant les terribles dificultats que algunes persones han de superar senzillament per continuar vivint.
Nocturn de Sant Felip Neri és alhora un retrat crític i lúcid de la ciutat de Barcelona actual i la seva història, una crònica punyent de la tragèdia dels Balcans i una condemna absoluta a qualsevol mena de guerra, passada o per venir.
Recentment Sebastià Bennassar ha publicat també a través del segell editorial Alrevés i dins de la col.lecció de novel.la negra catalana, CRIMS.CAT, el llibre ‘EL PAÍS DELS CREPUSCLES’, a més de ser el màxim responsable de la primera edició del primer festival de novel.la negra catalana, TIANA NEGRA, celebrat en aquest municipi de la comarca del Maresme, a finals del passat mes de gener.
Font/enllaç: Editorial Meteora
Article/post: 837 – Vols llegir? – Ràdio Nova