365 ACUDITS PER A CULERS d’Andreu González Castro

-Dilluns 18 de març, Andreu González Castro va ser entrevistat en el programa de llibres de Ràdio Nova: ‘Vols llegir?’ amb motiu de la publicació d’aquesta novetat editorial-

N’hi ha un per a cada dia de l’any. Acudits que fan entrar la pilota a la porteria del blancs , però també n’hi ha que van dirigits a la porteria dels blaugranes. Però no ens oblidem tampoc dels blanc-i-blaus, que també els hi toca. Casillas, Sergio Ramos, Kaká, Florentino, Mourinho, Guardiola, Messi, la Central lletera, els clàssics, el àrbitres, els típics ‘s’obre el teló…’, també acudits de l’època de Gaspart i Laporta i molts més. L’autor d’aquest recull de 365 acudits s’ha entretingut a cercar-los i proporcionar-nos píndoles de saviesa per a cada dia de l’any, i amb un propòsit que ens fa falta a molts en aquests temps que estem vivint: riure. 
Andreu González Castro, autor d’èxits editorials de caire futbolístic com ‘100 motius per ser del Barça i no ser del Madrid’ (2010) o ‘100 moments estel.lars del Barça’ (2011), aplega a les pàgines d’aquest llibre publicat per Cossetània Edicions, una pila d’ocurrències acabades de sortir del forn de la imaginació popular. D’aquesta manera, per primer cop, un llibre reuneix 365 dosis de bon humor per als seguidors del millor club del segle XXI. 
ALGUN EXEMPLES
En què s’assembla el Madrid a un discjòquei?
Que s’entrena tota la setmana i punxa el diumenge.
Un nen li diu a un altre:
-Vols veure el meu avi fer com el llop?
-Aviam- contesta l’altre. 
Llavors van a veure l’avi, 
que és madridista, i el nét li pregunta:
-Avi, quan va ser el darrer cop que
el Madrid va jugar bé?
I l’avi contesta:
-Uuuuuuuuuuuuu!
Va un home a la biblioteca i diu:
-El llibre ‘El Reial Madrid de les Sis Copes?
I diu la bibliotecària:
-Tercer pis, al prestatges de ciència-ficció.
En què s’assemblen ET i Messi?
Que tots dos fan coses increïbles 
però només saber dir quatre paraules.
Això és Messi que arriba a casa amb la xicota 
i es disposen a fer l’amor. Mentre la noia es treu 
la roba, Messi se’n va un moment i torna amb
dos paios en pilotes. 
La noia li pregunta tota esverada:
-Però què és això?
I va Messi i contesta:
Este, carinyo, sense Xavi i Iniesta no la sé ficar!
Per què a la selecció espanyola li diuen ‘el circ’?
Perquè hi juguen els malabaristes de Barça, 
els lleons del Bilbao i els pallassos del Madrid. 
L’AUTOR
Andreu González Castro, nascut a l’Hospitalet de Llobregat l’any 1974, és autor de cinc reculls de versos i un de contes, ‘Safata d’entrada’ (2009). Coautor de l’assaig ‘La palabra justa. Homenaje a José Carol’ (2009) i de la novel.la ‘Bon cop de falç’ (2011) coescrita amb Ramon Guasch i guanyadora de la 15 edició del Premi Nèstor Luján de Novel.la Històrica. Pel que fa el gènere esportiu, va escriure amb Armando Luigi ‘100 motius per ser del Barça i no ser del Madrid’ (2010) i, en solitari, ‘100 moments estel.lars del Barça’ (2011). A banda del Premi Nèstor Luján, també ha estat guardonat en diversos concursos literaris de poesia com el de la Universidad de Sevilla o el Miguel Hernández. També és col·laborador de la revista de cultura i pensament ‘El Ciervo’.

ANDREU GONZÁLEZ CASTRO AL ‘VOLS LLEGIR?’ DE RÀDIO NOVA
Recuperem del nostre arxiu l’article publicat en aquest espai el novembre de 2011 amb motiu de la publicació de dues propostes de lectura d’Andreu González Castro, com van ser ‘Bon cop de falç’ i ‘100 moments estel.lars del Barça’, on inclou l’entrevista feta a l’escriptor en el programa de llibres de Ràdio Nova, ‘Vols llegir?’. Per accedir només cal clicar aquest enllaç: https://www.volsllegir.cat/2011/11/els-lectors-que-si-estimen-els-llibres_03.html

Font/enllaç: Cossetània Edicions
Article/post: 838 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova