VLLG? / ACTIVITAT CULTURAL

El diumenge dia 24 de març es va donar per finalitzat l’extens programa d’actes i activitats que s’han englobat dins el programa del Dia de la dona, Per aquest motiu es va organitzar una sortida de descoberta a les colònies tèxtils del riu Llobregat, tot seguint el fil del llibre El Silenci dels Telers, d’Assumpta Montellà, va ser l’encarregada de fer de guia de la jornada.

Ja de bon matí es va entrar al túnel del temps per conèixer de prop la vida dels obrers a la colònia Vidal, per després entrar a la torre de l’amo de Viladomiu Nou. Una passejada pel riu per veure la resclosa i el canal que portarà el grup fins la colònia de El Guixaró. A la tarda descoberta de “la catedral” de les colònies, amb l’església de la colònia Cal Pons.

BREU CRÒNICA D’UNA DE LES ORGANITZADORES
Isabel Casas, llibretera igualadina de ‘Llegim…? Llibreria’ que va organitzar aquesta sortida ens fa el següent resum de com es va desenvolupar aquesta jornada:
‘Diumenge dia 24 de març, un grup de 52 persones, varem fer un recorregut per les colònies tèxtils del Llobregat, de la mà d’Assumpta Montellà, tot seguint el fil del seu llibre “El Silenci dels Telers”. Una sortida molt interessant i enriquidora que ens va apropar sobretot a com era el dia a dia de les dones a les colònies, els horaris de 66 hores de treball a la setmana, el soroll del telers, el tracte que rebien per part de l’amo o els encarregats… però també tota l’organització social que hi havia. Un sortida inoblidable’.

SESSIÓ FOTOGRÀFICA
Sortint de visitar la ‘casa de l’amo’ de Viladormiu Nou

Després de dinar: la reclosa cap El Guixaró
Tornant d’El Guixaró amb plugim

Una foto de grup a Can Pos Vell (actualment venut i restaurant)

Fi de magnífica sortida davant l’església de Can Pons

Font: Infoanoia.cat / Imatges: Llegim…? Llibreria
Article relacionat: Vllg?/Els lectors que si estimen els llibres -189- Assumpta Montellà
Article/post: 843 – Vols llegir? – Ràdio Nova