VLLG? / OBITUARI

L’escriptor figuerenc especialitzat en novel·la negra Agustí Vehí, que compaginava la literatura amb la seva tasca professional a la Guàrdia Urbana de Figueres (Alt Empordà), va morir ahir als 54 anys a causa d’una llarga malaltia. Vehí, llicenciat i doctorat en Història per la UAB, és l’autor de les novel·les negres Abans del silenci (Pagès Editors, 2009), guanyadora del premi Ferran Canyameres; Ginesta pels morts. Un blues empordanès (Mare Nostrum, 2010), Quan la nit mata el dia (La Magrana, 2011), guanyadora del premi Crims de Tinta. 
La seva última obra publicada en aquest gènere va ser Torn de nit, que juntament amb una altra novel.la del també reconegut autor català de novel.la negra, Andreu Martín, va obrir la nova col.lecció CRIMS.CAT editada a principis del 2012 a través de l’Editorial Alrevés. 
En aquesta darrera obra d’Agustí Vehí, presentava el retrat de les vicissituds de la vida nocturna policial de la comissaria de Vilaclara amb un personatges humans, extremadament humans i amb un seguit d’històries hilarants surrealistes plenes de persecucions i anècdotes ben curioses. Una novel.la negra atípica però que la seva lectura provoca un bon regust divertit del tot recomanable. Aquest article està il·lustrat amb una imatge de l’exemplar que l’editor CRIMS.CAT, Àlex Martín Escrivà va fer arribar al ‘Vols llegir?’ i que encara conservem per les divertides estones de lectura que va provocar-nos. Us el recomanem. 
Font: Regió 7
Article/post 844 – Vols llegir? – Ràdio Nova