VLLG? / AVANÇAMENT EDITORIAL
-article actualitzat 11.04.2013-

L’escriptor, docent i col.laborador en diversos mitjans de comunicació, el capelladí Joan Pinyol, té enllestit un nou llibre amb un recull de vint-i-cinc entrevistes a persones lligades a Capellades i que és titularà: ‘Perquè som poble’. 
La confirmació de la publicació  d’aquest nou llibre l’ha fet a través del seu compte al Facebook. Pinyol explica que el llibre està fet pensant amb aquest Sant Jordi. Afegeix també que la maquetació del mateix serà obra d’Anna Costa i a més, també avança que pel proper mes de maig està preparant una altra novetat editorial d’aquelles ‘que fan por’. 

Recordem que Joan Pinyol és autor d’un bon grapat de llibres, com ‘Avinguda Capri’ guanyador del IV Premi Pere Calders, del qual l’escriptor anoienc n’és un devot incondicional. També cal tenir present ‘Micromèxics’, ‘Pilota de set’, ‘Glops’ i el seu darrer títol publicat el 2012, ‘Planeta Lluç’.

PRESENTACIÓ A CAPELLADES
Joan Pinyol també ha confirmat a través del seu compte al Facebook la presentació d’aquest el seu nou llibre. Serà el diumenge dia 21 d’abril, a les 12 de migdia a la terrassa de l’Espai Aloy (antic Bar Aloy), ubicada al carrer Major 55 del municipi capelladí.

Recentment Joan Pinyol ha estat un dels protagonistes del documental emès a TV3 aquest mes de març, titulat: ‘Avi, et trauré d’aquí’, realitzat per Montse Armengou i Ricard Belis, on s’aborda la lluita de diverses persones, entre ells en Pinyol, per treure les restes dels seus familiars del Valle de los Caidos, portats i enterrats sense permís en aquest monument construït durant la dictadura franquista.
El fet es que durant molts anys, aquests familiars van vetllar els seus difunt en cementiris d’arreu de Catalunya, però una investigació de la historiadora Queralt Solé, va descobrir que, en realitat, els molts reposaven al Valle de los Caidos. 
Article/post 857 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova