VLLG? / PREVISIONS VENDES SANT JORDI 2013
El Gremi de Llibreters de Catalunya preveu vendre 1,4 milions de llibres aquest Sant Jordi i mantenir així el volum de facturació de la darrera edició, que va ser de 18,3 milions d’euros. Tot i que la xifra és lluny dels 20 milions d’euros facturats durant els anys anteriors a la crisi. Cal tenir present que durant la diada de llibre, les llibreries catalanes generen entre el 5 i el 8% del volum de vendes anuals. Enguany la narrativa continuarà sent el gènere per excel·lència, però tot i això és vaticina un auge dels llibres de temàtica independentista i segur que jugaran un bon paper durant la diada. Tanmateix, els llibres mediàtics i la narrativa continuaran sent els més venuts. 

LLUNY DELS 20 MILIONS D’ABANS DE LA CRISI

En declaracions del president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Antoni Daura, confia que, malgrat el context de crisi actual, s’aconsegueixi en aquest Sant Jordi 2013 mantenir la xifra de vendes de l’any passat, que va ser de 18,3 milions d’euros. Tot i això, lamenta que la suma estigui lluny dels 20 milions d’euros facturats durant els anys anteriors a la crisi, quan “malgrat que Catalunya mai havia registrat unes xifres de venda de llibres espectaculars, la gent solia comprar dos o tres llibres per Sant Jordi”. Així, des del Gremi de Llibreters fan una crida perquè, “tot i l’ambient de pessimisme, la gent surti al carrer, remeni llibres i en regali”. Daura ha recordat que el volum de negoci generat durant la diada de Sant Jordi representa entre un 5% i un 8% del volum de vendes que es fan a les llibreries catalanes durant tot l’any. “El fet que es produeixin en tan sols 12 hores dóna una pista de la dimensió de la feinada que tots els llibreters tenim aquell dia”, ha afegit.DIADA DIGITAL

El president del Gremi de Llibreters s’ha mostrat escèptic davant la possibilitat que, amb el llibre electrònic, Sant Jordi es pugui convertir en una diada digital. El president del Gremi de Llibreters de Catalunya creu que, precisament, la gràcia de Sant Jordi és sortir al carrer i remenar entre les parades. Tot i això, ha explicat que el volum de vendes dels llibres digitals s’ha incrementat de l’1 al 3% en els darrers dos anys, i ha afegit que, al contrari del que passa amb els llibres en paper, el digital és l’únic que augmenta les xifres de venda.
ELS IMPOSTOS

Daura ha criticat l’augment de l’IVA en els llibres digitals, que ha passat del 18 al 21%, i ha afegit que, des del Gremi, es continuarà treballant perquè no es consideri un servei i tingui les mateixes condicions que el llibre en paper, que ha aconseguit mantenir l’IVA hiperreduït del 4%.

Article/post 861 – Vols llegir? – Ràdio Nova