S’HA ACABAT EL BRÒQUIL de Jaume Barberà

En el cim de la seva maduresa, Jaume Barberà demostra en aquest llibre publicat en català per Ediciones B, perquè s’ha convertit en un referent inexorable enmig de la pitjor crisi que hem viscut mai.
Al llarg d’aquestes pàgines, reafirma aquí la seva mirada honesta i independent —producte d’una trajectòria periodística de més de vint-i-nou anys— per tal d’analitzar els problemes i conflictes existents en el marc de la societat actual.
Jaume Barberà ens convida a l’acció i es revela com un dels periodistes amb més personalitat del nostre país:
«Els neoliberals sembla que pateixen una patologia que els psiquiatres tenen molt identificada. Es denomina “síndrome de negligència”: tenen afectat l’hemisferi dret del cervell. Les persones amb aquest trastorn no coneixen res que hi hagi a l’esquerra. Si els ensenyes la seva pròpia mà esquerra no la reconeixen. Als neoliberals els repugna la societat. Creuen que el que no treballa és perquè és un gandul. I tot allò públic un malbaratament. Estan malalts. La seva síndrome de negligència fa que no ens vegin, i nosaltres som responsables de fer un pas endavant i dir ben alt: “Ep, som aquí! Som persones. Existim.”»

L’AUTOR
Jaume Barberà va néixer en una família humil, una família obrera catalana, a Mollet del Vallès, l’any 1955. Va començar a treballar quan encara no havia complert els 14 anys i, des d’aleshores fins que va complir 28 anys, va treballar de dia i estudiar de nit. Té estudis de Sociologia, Psicologia, Economia i diplomat en Magisteri. A més és periodista i analista tècnic de borsa.
Abans de ser una de les primeres cent persones que vam començar TV3, havia estat  corresponsal del diari Avui i de La Hoja del Lunes, i havia iniciat el procés de creació de Ràdio Mollet, emissora municipal, on va fer-hi el programa Calaix de Sastre. Ha estat també professor associat de Redacció Periodística i de Tècniques Audiovisuals a la Universitat Pompeu Fabra,  articulista de La Vanguardia  i col·laborador de Catalunya Ràdio.
Ha treballat també a La Primera de TVE on va fer el programa Cosas que importan. A TV3 ha fet gairebé de tot. Des del Telenotícies fins a programes de debat i d’entrevistes com Paral·lel 33,Paral·lelRetratsBon dia, Catalunya, programes especials, nits electorals i, actualment, Singulars, que compagina amb les tertúlies d’El Món a RAC1.
Font/enllaç: Ediciones B
Article/post 864 – Josep Maria Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova