VLLG? / article elaborat per Infoanoia.cat
Una quinzena d’autors de casa nostra –alguns d’ells per primera vegada- han publicat obres en els darrers mesos. A continuació repassem alguns dels llibres d’autors anoiencs que podreu trobar a les llibreries per aquest Sant Jordi.

[Img #6533]ALBERT RIBA: “Mamut o sapiens”L’emprenedor Albert Riba proposa a “Mamut o sapiens” (Empresa Activa) les deu inquietuds bàsiques per emprendre i adaptar-se a l’entorn per tal de ser un sapiens i sobreviure, al contrari del què els hi va passar als mamuts.

JOSEP SAMPERE: “La nit dels ocells transparents”
“La nit dels ocells transparents” (Barcanova) és una novel•la juvenil de l’escriptor i traductor igualadí Josep Sampere, que presenta un laberint amb diferents plans de realitat, somnis i visions. La revista Faristol, especialitzada en literatura infantil i juvenil, ha triat la seva darrera novel•la, “La nit dels ocells transparents”, entre les millors del 2012. Un dels crítics de la revista, Joan Bustos, compara l’autor igualadí amb Murakami.

DARIUS SOLÉ: “De qui és aquesta maleta?”Aquesta diada de Sant Jordi suposa el debut literari de l’igualadí [Img #6534]Darius Solé, que presenta la seva primera proposta narrativa titulada ‘De qui és aquesta maleta?’ (La Busca Edicions). La descoberta d’uns documents per part de la mare de l’autor, han servit d’inspiració per la trama argumental que és desenvolupa durant la Guerra Civil. Es tracta de les peripècies que dos germans, fills d’uns masovers d’una masia situada al terme municipal de Castellfollit de Riubregós. El Ton Cos i el seu germà Salvador travessen Tàrrega, Lleida, caven trinxeres a l’Aragó, passen per una Igualada convulsa, fugen a França, són presos en un camp de concentració per l’exèrcit franquista i acaben essent alliberats a Gijón. La trama d’aquesta debut literari de Darius Solé està teixit de tal manera que no ens deixa respirar perquè a cada moment els dos protagonistes han d’esmunyir-se pels entrebancs que els hi mostra el destí.

FRANCESC PUERTAS: “El sostén: mitos y leyendas… y manual de uso”[Img #6535]Aquest llibre, publicat per Arcopress, desmunta “mites i llegendes” al voltant del sosteniment, aquesta peça de roba interior de molt antic ús i sobre la qual, però, pesa encara un notable desconeixement. Es recull la seva evolució històrica, el perquè del seu ús i de les seves construccions, i sobretot, es facilita una correcta comprensió de les talles i copes.

CAROLINA BORRÀS: “L’última mirada enrere”Publicada per l’editorial Cruïlla, aquesta novel•la narra la història d’una dona que opta per començar de nou quan sembla que tot s’ensorra al seu voltant.

DAVID SOLER ORTÍNEZ: “Ara que no em veus”Debut literari de Soler, publicat per Témenos Edicions. Es tracta d’un poemari amb 45 composicions sobre l’amor, la joventut, el pas del temps i la inestabilitat.

[Img #6536]RUFINO FERNÁNDEZ: “Jeremy Button, la historia del indio de Darwin”Novel•la històrica, publicada per Ediciones Evohé, que narra la història d’un indi que és raptat el 1830 juntament amb tres indígenes més per tal de portar-los a Anglaterra i educar-los.

MARC FREIXAS: “Amor i silenci”Poemari íntim i reflexiu on Marc Freixas utilitza la poesia per donar la seva visió de la vida. Editat per La Comarcal Edicions.

DANIEL VILARRUBIAS: “El Ball de diables d’Igualada. (S. XV-XX)” Un entremès dels temps medievals ençà”.L’editorial Carrutxa publica aquest documentat treball de Daniel Vilarrubias que fa un recorregut històric del patrimoni cultural de l’àmbit popular al voltant del folklore de la Festa Major d’Igualada.

[Img #6538]BERNABÉ DALMAUL’igualadí Bernabé Dalmau, monjo de Montserrat, té dues obres recents. La primera, “Benet de Núrsia”, està adreçada al públic infantil i explica qui era Sant Benet i perquè hi ha homes i dones que viuen com ell va proposar. La segona, “Viure l’any litúrgic de la mà del Concili Vaticà II”, ens introdueix al dia a dia en la vida de la seixantena de monjos que resideixen al monestir de Montserrat. Tots dos llibres són editats per Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

JOAN PINYOL: “Perquè som poble”Joan Pinyol conversa amb 25 persones relacionades amb Capellades des d’àmbits ben diversos. Aquest llibre d’entrevistes està publicat per Llangardaix.

CECÍLIA I MERCÈ GONZÁLEZ: “Monstruos, bichos y [Img #6537]princesas”Un llibre pràctic, editat per Desdamas, que recull 33 patrons per aprendre a cosir i fer manualitats originals, adequades per a nens i nenes.    

SALVADOR OLIVA: “Escultura moderna i mitologia clàssica. Els Campeny”Editat pel servei de Publicacions de la Universitat Rovira i Virgili, aquest treball de Salvador Oliva fa un recorregut pels referents mitològics de diferents escultures d’Igualada, com el Neptú de la Plaça del Rei o el Prometeu Encadenat de la Plaça Sant Miquel.

MARIANA VERÓNICA GAIANU: “La vida misma”Aquesta auxiliar d’infermeria, nascuda a Romania, s’estrena com a novel•lista autodidacta amb el relat de la vida de Victòria des dels 4 fins als 40 anys. El llibre, publicat per Editorial Círculo Rojo, combina trets autobiogràfics i de ficció. L’autora donarà el 15% dels beneficis per les vendes a projectes de gent gran de Creu Roja Anoia.

TONI J. GONZÁLEZ: “La rosa gris”Aquest jove capelladí ha debutat amb aquest relat, publicat per Adhara Narrativa, sobre una família del sud que emigra a un poblet català als anys 70. “La rosa gris” del títol és la Lucia, la segona de tres germans que viurà envoltada d’abusos i angoixes la seva nova vida.

Font/enllaç: Infoanoia.cat
Article/post 877 – Vols llegir? – Ràdio Nova