VLLG? / ACTUALITAT / SANT JORDI 2013
Arrel de la polèmica provocada pel fet que el Gremi de Llibreters publiqués la tarda de la diada de Sant Jordi una llista provisional dels més venuts en què feia distincions entre autors mediàtics i no mediàtics, el propi Gremi ha fe un comunicat en què publica un únic i nou rànquing dels més venuts. 
Aquesta vegada ni tan sols fa distincions entre ficció i no ficció, o català i castellà. ‘Victus’ en català encapçala la llista, seguit per ‘Brúixoles que busquen somriures perduts” i l”Estiu que comença’, de Sílvia Soler. ‘Victus’ en castellà és el quart més venut. ‘Plans de futur’, de Màrius Serra, està en cinquè lloc, seguit per ‘S’ha acabat el bròquil”, de Jaume Barberà. 
‘El carrer de l’Embut’, de Pilar Rahola, ocupa la desena posició. Precisament la periodista i tertuliana Pilar Rahola ha criticat durament el Gremi de Llibreters per haver posat la seva novel·la ‘El carrer de l’Embut’ a la llista de vendes d’autors mediàtics aquest Sant Jordi. El sector va classificar els autors en dues llistes: una de general i una de mediàtics.
D’altra banda en el mateix comunicat el Gremi valora que el nivell de vendes de Sant Jordi ha sigut similar al de l’any passat, encara que repartit de manera desigual entre els diferents territoris del país.
NOVA LLISTA DELS MÉS VENUTS
Aquest és nou llistat únic dels 25 llibres més venuts durant aquest Sant Jordi, on hem remarcat amb negreta les apostes i recomanacions fetes des del portal web i espai radiofònic del ‘Vols llegir’?: 
1    Victus (català) / Albert Sánchez Piñol
2    Brúixoles que busquen somriures perduts / Albert Espinosa
3    L’estiu que comença  / Sílvia Soler
4    Victus (castellà)  / Albert Sánchez Piñol
5    Plans de futur / Màrius Serra
6    S’ha acabat el bròquil  / Jaume Barberà
7    La reina descalza  / Ildefonso Falcones
8    La reina descalça  / Ildefonso Falcones
9    Brújulas que buscan sonrisas perdidas / Albert Espinosa
10    El carrer de l’Embut / Pilar Rahola
11    El maestro del Prado / Javier Sierra
12    La marinada sempre arriba / Lluís Foix
13    El càtar imperfecte / Víctor Amela
14    Pinta Sant Jordi i el drac / Anna Canyelles
15    El guardià invisible / Dolores Redondo
16    Una família exemplar / Genís Sinca
17    L’últim abat / Martí Gironell
18    Estimat Miquel / Lluís Llach
19    La llista dels meus desitjos  / Grégorie Delacourt
20    El llibre i la rosa / Geronimo Stilton
21    Nadie es más que nadie / Ángel Revilla
22    Polònia independent / Toni Soler
23    El cátaro imperfecto / Víctor Amela
24    Les torres del cel / Coia Valls
25    La enzima prodigiosa / Hiromi Shinya
Font/enllaç: Gremi de Llibreters de Catalunya / Ara.cat
Article/post 882 – Vols llegir? – Ràdio Nova