VLLG? / ACTUALITAT

Els escriptors en llengua catalana han reconegut la trajectòria d’Isabel-Clara Simó amb el Premi Jaume Fuster, que s’atorga per votació directa dels socis i sòcies de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. L’acte de lliurament s’ha fet avui a la seu de l’AELC, a Barcelona. L’escriptora alcoiana ha rebut el guardó de mans del president de l’AELC, Guillem-Jordi Graells, i Margarida Aritzeta ha glossat la seva trajectòria.
Isabel-Clara Simó s’ha mostrat molt afalagada amb el reconeixement que ha rebut per part dels escriptors, declarant que “la literatura catalana ja no és una colla de quatre amiguets sinó que és una autèntica indústria que genera diners i, per tant, elogis i gelosies. Per això que el teu col·lectiu d’escriptors i escriptores et voten és una gran sorpresa i satisfacció”, afegint “sembla que m’estiguin cantant les absoltes en aquest país amb tants premis que em plouen últimament”.
L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana publica cada any el retrat de l’autor o autora premiat amb el Premi Jaume Fuster, tot ells disponibles a l’apartat de publicacions d’aquest web. Margarida Aritzeta serà l’encarregada d’escriure el d’Isabel-Clara Simó.
El nom d’Isabel-Clara Simó se suma als anteriors guanyadors d’aquest premi, concedit mitjançant votació de tots els associats de l’AELC: Josep Vallverdú (2012), Emili Teixidor (2011), Màrius Sampere (2010), Maria Barbal (2009), Montserrat Abelló (2008), Joan Francesc Mira (2007), Feliu Formosa (2006), Carme Riera (2005), Maria Antònia Oliver (2004), Jaume Cabré (2003), Quim Monzó (2002) i Jesús Moncada (2001).
Isabel-Clara Simó (Alcoi, 1943) és escriptora i periodista. Llicenciada en Filosofia i en Periodisme i doctorada en Filologia romànica. Com a periodista ha dirigit el setmanari Canigó i col·labora habitualment en nombrosos mitjans de premsa escrita, ràdio i televisió. Va ser delegada del Llibre del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, professora de la Universitat Pompeu Fabra i vicepresidenta al Principat de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.
Des que l’any 1978 guanya el Premi Víctor Català amb el seu primer llibre, És quan miro que hi veig clar, ha publicat una cinquantena de títols en gairebé tots els gèneres: novel·la, narrativa breu, narrativa juvenil, teatre, poesia, guions radiofònics i televisius, reculls d’articles, assaig, memorialística… Ha estat guardonada amb el Premi Sant Jordi, el Premi de la Crítica Serra d’Or, en quatre ocasions amb el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians, amb el Premi Andròmina de narrativa, el Premi Trajectòria de la Setmana del Llibre en Català i la Medalla d’Or d’Alcoi, entre molts d’altres. Amb reedicions constants de la seva obra i traduccions a diversos idiomes, Isabel-Clara Simó és una de les figures més populars de la literatura actual en català.
Article/post 889 – Vols llegir? – Ràdio Nova