LA NIT DELS IGNORANTS 2.0 de Ferran Grau amb pròleg de Xavier Solà
‘Bona nit, ignorants’. Des del 1987, a les nits de Catalunya Ràdio es viu un fenomen comunicatiu màgic: els oients mateixos fan un programa: ‘La nit dels ignorants’. Un espai de comunicació i companyia que des de fa unes temporades ha encetat la seva versió més internauta: ‘La nit dels ignorants 2.0’. 

El programa parteix de la idea que tots som ignorants, que sempre ens fem preguntes, que sempre busquem respostes i que mai no volem estar sols. I amb aquestes mateixes idees neix aquest llibre publicat per Angle Editorial, que és també un homenatge a tots els oients d’aquests anys. Un llibre amb les dues-centes preguntes més singulars i que descobreix els secrets per entendre com es fa el programa, qui el fa i quins components humans i emocionals s’hi barregen. Publicat el febrer d’aquest 2013, l’editorial ja ha publicat una segona edició. 

L’actual responsable del programa nocturn de Catalunya Ràdio, Xavier Solà, afirma que: «El programa és de la gent. La mateixa gent que nit rere nit s’aplega al voltant d’una ràdio amb un objectiu: el goig d’aprendre i saber al servei del coneixement i la companyia.»


L’AUTOR
Ferran Grau va néixer a Lleida el 1982. Llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i al·lèrgic a l’ibuprofèn. Ha passejat la seva veu per emissores com Catalunya Ràdio, la Cadena SER i Ràdio 4, i ha estat corresponsal a Madrid per a RAC1. Ha escrit per a diversos programes de televisió, com El gran dictat de TV3 o Telemonegal de BTV. Va fer la primera incursió en el món editorial l’any 2008 amb el llibre I jo, què pinto aquí?, vint-i-tres entrevistes que són una mostra de l’originalitat i el nou punt de vista que l’autor ha sabut imprimir al vell gènere periodístic.
Font/enllaç: Angle Editorial / Pàgina web de ‘La nit dels ignorants’ (Catalunya Ràdio)
Article/post 894 – Vols llegir? – Ràdio Nova