CAIXA SALVADOR ESPRIU. NARRATIVA I POESIA 
Per primer cop es posen a l’abast dels lectors la narrativa i la poesia completes de Salvador Espriu. L’editorial ‘La Butxaca’ edita aquests dos volums que recullen els textos que han estat fixats, durant 20 anys, pels responsables de l’Edició Crítica de l’obra d’Espriu. Els responsables d’aquest treball són Gabriella Gavagnin i Víctor Martínez-Gil, pel que fa a la narrativa, i Olívia Gassol, pel que fa a la poesia. L’obra no inclou notes ni variants, només el text de l’escriptor i un pròleg introductori a la lectura d’Espriu. Els llibres es posen a la venda a un preu assequible de 16 euros per volum, i de 30 pel conjunt sencer.  

Salvador Espriu també va cultivar el teatre i l’assaig, però la narrativa i la poesia s?no els dos gèneres als quals es va dedicar amb més constància al llarg de tota la seva exemplar carrera literària. Amb aquests dos volums, l’editorial ofereix al públic la possibilitat de conèixer el gruix principal de la seva obra. 

Cal remarcar que els textos que es presenten ho fan d’acord amb els resultats de l’edició crítica elaborada al llarg dels últims 20 anys. Els dos volums inclouen pròlegs, escrits respectivament pels editors responsables dels llibres: Gabriella Gavagnin i Víctor Martínez-Gil pel que fa a la Prosa narrativa, i Olívia Gasol pel que fa a la Poesia. 

Al parer del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, la publicació d’aquests dos volums contribuirà a acabar amb “el debat” i la disjuntiva habitual sobre l’Espriu poeta i el narrador. “Un debat estèril” que no existia per a Espriu, ha dit el conseller, recordant que per l’escriptor un gènere i altre eren “vasos comunicants” d’una obra que intentaven construir un sistema. 

Volum de prosa: El doctor Rip 
Laia Aspectes 
Miratge a Citerea 
Ariadna al laberint grotesc 
Letizia i altres proses 
La pluja Proses de «La Rosa Vera» 
Les roques i el mar, el blau 
Les ombres 

Volum de poesia: Les cançons d’Ariadna 
Cementiri de Sinera 
Les Hores 
Mrs. Death 
El caminant i el mur 
Final del laberint 
La pell de brau 
Llibre de Sinera 
Setmana Santa 
Per al llibre de salms d’aquests vells cecs 
Formes i paraules 
Per a la bona gent 
Fragments. Versots. Intencions. Matisos

Font/enllaç: Editorial La Butxaca
Article/post 895 – Vols llegir? – Ràdio Nova