VLLG? / VILANOVA DEL CAMÍ (ANOIA)

Per divendres dia 7 de juny, a partir de dos quarts de vuit vespre, la Biblioteca de Vilanova del Camí (Anoia) realitzarà una tertúlia sobre el fenomen que ha suposat la trilogia de les ‘Cinquanta ombres de Grey’, de l’escriptora E.L. James, i que ha suposat un revulsiu al gènere de la novel.la eròtica. En aquesta tertúlia es proposa fer comentari entre els assistents envers a l’èxit d’aquesta trilogia: allò que n’ha dit la crítica, com va sorgir la idea del llibre, els llibres que han sorgit després i moltes coses més.

Precisament aquesta trilogia de llibres de la saga ‘Grey’ va ser una de les més demandades pels lectors, i més concretament per lectores, durant la jornada del Sant Jordi 2013 a la parada conjunta de llibres de les dues llibreries de Vilanova del Camí, ‘Huguet’ i ‘La Pau’. 

La base argumental de les ‘Cinquanta ombres…’ comença quan a l’estudiant de literatura Anastasia Steele li encarreguen que entrevisti en Christian Grey, un jove empresari d’èxit. Anastasia es troba amb un home atractiu, seductor i també molt intimidant, que la deixa impressionada. La inexperta i innocent protagonista intenta oblidar-lo, però de sobte s’adona que desitja aquest home. Quan la parella per fi inicia una apassionada relació, les peculiars pràctiques eròtiques d’en Grey desconcerten l’Anastasia que poc a poc va descobrint els límits dels seus propis i més obscurs desitjos…
‘Cinquanta ombres d’en Grey’ és la primera de les tres parts que continua amb ‘Cinquanta ombres més fosques’ i ‘Cinquanta ombres alliberades’, editades en català per Rosa del Vents (2012). La sèrie ha venut més de 31 milions d’exemplars arreu del món, i els drets del llibre han estat venuts en 37 països, 34 establint el rècord com l’edició de butxaca de vendes més ràpida de tots els temps, superant a la saga de Harry Potter. A Espanya, el primer llibre de la trilogia va sortir a la venda el juny de 2012, en castellà a través de l’editorial Grijalbo, i en català per l’editorial ‘Rosa dels Vents’. Els dos títols posteriors va ser publicats en poca diferència de temps, juliol del mateix any. 
Erika Leonard, nom de soltera Erika Mitchel (nascuda l’any 1963), més coneguda pel pseudònim d’E.L. James, és l’autora britànica de la reeixida i exitosa trilogia eròtica. James va treballar com a executiva de televisió. Viu a l’oest de Londres amb el seu espòs, el guionista Niall Leonard, i tenen dos fills. 
LA MÚSICA D’EN GREY
Tot fent un rastreig per la xarxa hem localitzat una proposta musical molt interessant des de la Biblioteca Josep Jardí de Santa Perpètua de Mogoda que han creat a través del portal de música lliure ‘Grooveshark’, tres llistes de reproducció amb els temes musicals que apareixen als llibres de la trilogia de ‘Cinquanta ombres d’en Grey’. No cal dir que la música té un paper molt destacat al llarg dels tres llibres de la sèrie creada per E.L. James, i des de la Biblioteca Josep Jardí han vist de manera molt encertada, la possibilitat d’augmentar la experiència de lectura dels tres llibres posant música de fons amb cançons que tenen un extret lligam argumental amb l’obra. Per escolar-ho només cal que cliqueu en aquest enllaç
Font/enllaç: Biblioteca Vilanova del Camí
Música: Biblioteca Josep Jardí – Santa Perpètua de Mogoda (Grooveshark)
Article/post 896 – J. M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova