VLLG? / PARTICIPACIÓ LITERÀRIA
Mirar, intercanviar, llegir, triar i remenar llibres de vell i usats han estat de nou les opcions que ha proposat la celebració de la tercera edició del ‘Corraló dels llibres oblidats’, que ha tingut lloc al Passatge del Capità Galí d’Igualada i el seu entorn durant la jornada del dissabte 25 de maig. 
A partir de les 10 del matí i fins a les vuit del vespre, aquest passatge igualadí s’ha convertit en un gran aparador per poder intercanviar llibres. Aquest ‘corraló’ està organitzat per ‘Llegim…? Llibreria’ i Paranoia Acccions, han convidat a tothom qui ho vulgui portar els seus llibres ‘oblidats’ i intercanviar-los per d’altres, i al mateix temps gaudir d’un bon ambient llibresc. 
D’altra banda, s’han organitzat un seguit d’activitats literàries i musicals complementaries al ‘corraló’. A les 12 del migdia a la Plaça de l’Ajuntament, s’ha fet un taller infantil a càrrec de La Bastida. A la mateixa hora, a la Capelleta de la Mare de Déu de Montserrat   s’ha celebrat  un recital de poesia Sefardita, organitzat per Tarbut Igualada. A la una, a la plaça de l’Ajuntament, vermut literari i concert a càrrec de leonard Díaz. A la tarda, a partir de les sis i a la mateixa plaça de l’Ajuntament la gent de l’Aplec Associació Promotora de la Llengua Catalana, han organitzat ‘El joc d’Aplegamots’ amb premis literaris pels guanyadors. 

D’altra banda, també s’ha organitzat un ‘concurs de fotografies del corraló’. Tothom ha estat convidat a penjar al mur del Facebook del ‘El corraló dels llibres oblidats’ les seves fotografies, i la que més ha agradat ha estat la guanyadora d’un premi consistent amb un lot de llibres. 

Enguany aquesta tercera edició del ‘corraló’ s’han reduït les activitats literàries i musicals entorn a l’activitat principal que és l’intercanvi de llibres, ja que segons declaracions d’Isabel Casas, llibretera i una de les responsables de la llibreria igualadina fetes al programa de llibres de Ràdio Nova, ‘Vols llegir?’: ‘es va detectar que el públic assistent al ‘corraló’ estava més pendent de triar i remenar llibres que no pas per les activitats complementaries, i per aquest motiu s’han reduït’.
ISABEL CASAS AL ‘VOLS LLEGIR?’ DE RÀDIO NOVA
La llibretera igualadina i col.laboradora setmanal del programa de llibres de Ràdio Nova, ‘Vols llegir?’ va explicar-nos en la seva intervenció en l’espai radiofònic del dilluns 20 de maig, en que consisteix el ‘Corraló dels llibres oblidats’ i fer el detalls de les activitats literàries, musicals i culturals complementaries que s’han organitzat. Ho pots escoltar en aquest mateix article:

SESSIÓ FOTOGRÀFICA
Aquest portal de llibres ha estat present durant el matí, tot fent un passejada per aquest ‘Corraló de llibres oblidats’, i el  resultat de la nostra visita ha estat aquest conjunt d’imatges que il.lustren el que ha estat una bona jornada dedicada a l’intercanvi de llibres, a més de la celebració de diversos actes culturals entorn d’aquesta activitat que anualment organitza la llibreria igualadina ‘Llegim…?’, junt amb ‘paranoia Accions’.

Font/Enllaç: Llegim…? LLibreria
Article/post 897 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova