L’ESTIU QUE COMENÇA de Sílvia Soler

Si les darreres aportacions literàries de l’escriptora Sílvia Soler han estat emmarcades dins del gènere de la comèdia: ’39+1′ i ‘Una família fora de sèrie’, incloent-hi les dues respectives continuacions, ara presenta un canvi de registre. A ‘L’estiu que comença’, de caire més íntim i personal, la novel.la recull els cinquanta anys de vida de la Júlia Reig i l’Andreu Balart, vinculats abans de néixer per l’amistat de les seves dues mares. Aquest nova narració de Sílvia Soler ha estat guardonada aquest 2013 amb el Premi Ramon Llull, i ha estat un dels llibres més venuts durant la jornada del Sant Jordi d’enguany. 

El llibre és publicat per l’editorial Planeta, disponible en paper i també en format electrònic. 

PRESENTACIÓ A IGUALADA
El dimarts 11 de juny, la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí ha acollit  la presentació del llibre de Sílvia Soler, que ha comptat amb la seva presència. L’acte ha estat organitzat ‘La Sageta Solidària’ amb la col.laboració de ‘Llegim…? LLibreria’ i ‘L’Ateneu Igualadí’. La presentació de l’acte l’ha realitzat l’editor del programa de llibres de Ràdio Nova de Vilanova del Cami, Josep Maria Solé. 
Escolteu en aquest mateix article la entrevista que el programa de llibres de Ràdio Nova, ‘Vols llegir?’ va fer a l’escriptora Sílvia Soler, durant l’emissió del programa el dilluns 10 de juny: 

>/center>

L’ARGUMENT
‘L’estiu que comença’ recull els cinquanta anys de vida de la Júlia Reig i l’Andreu Balart, que mantenen una certa vinculació personal abans de néixer per l’amistat de les seves mares, l’Elvira i la Roser, i que van quedar embarassades al mateix moment. 

El relat comença en una platja, on les dues molt bones amigues i futures mares hi jeuen i imaginen com serà el futur dels fills. Diuen que si són nen i nena potser fins i tot s’enamoraran. Una narració que compren 50 anys d’un noi i una noia que es coneixen d’ençà que neixen i que tenen vides paral.leles, on hi ha moments en què es troben, d’altres en què s’allunyen i moments en què les interferències externes afecten la seva relació. 

Un dels escenaris més importants del llibre és la casa familiar dels Balart on celebren el sopar de la revetlla de Sant Joan amb els Reig. Una casa situada en un poble imaginat per l’autora del llibre, Sorrals, situat a la costa i que perfectament podria estar ubicat entre les comarques del Maresme i La Selva. 

L’AUTORA

Sílvia Soler, nascuda a Figueres l’any 1961, és escriptora i col.laboradora habitual en diversos mitjans de comunicació catalans. Entre ells destaquen la seva participació en el programa de tarda de Catalunya Ràdio ‘La Tribu’, on tots els dilluns recomana llibres dins de la secció anomenada: ‘Llegir no engreixa’. També com contertuliana a l’espai de tarda de TV3, ‘Divendres’. 
Com a escriptora, és autora d’un bon feix de llibres. Novel.les com ‘El son dels volcans’ (Columna, 1998), ‘L’arbre de Judes’ (Columna, 2001), ‘Mira’m als ulls’ (Columna, Premi Fiter i Rossell 2003), i ‘Petons de diumenge’ (Columna, Premi Prudenci Bertrana 2008). Cal destacar també l’èxit literari que li  ha suposat ’39+1. L’edat en què una dona sap que l’home de la seva vida és ella mateixa’ (Columna, 2005), i la seva continuació amb ’39+1+1. Enamorar-se és fàcil si saps com’ (Columna, 2007), ‘Una família fora de sèrie’ (Columna, 2010) i la segona part titulada ‘Un creuer fora de sèrie’ (Columna, 2011).

Font/enllaç: Editorial Planeta / Grup 62
Article referència: Sílvia Soler guanya el Premi Ramon Llull 2013 / Vols llegir? / 31.01.2013
Article/post: 902 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova