VLLG? / NOVA EDITORIAL
-article actualitzat- 
Malgrat els temps difícils que el sector editorial està patint, encara resta espai per ser valents i emprenedors. És el cas del naixement d’una nova editorial independent, amb seu a Barcelona, i que té com a fil conductor la novel·la negra en català. ‘Llibres del Delicte’ té la voluntat de publicar novel·les del gènere negre escrites per autors catalans i recuperar la tradició d’excel·lents escriptors i col·leccions d’obres que des de sempre han situat la novel·la negra com un dels gèneres tradicionals de la literatura catalana. 
‘Llibres del Delicte’ s’adreça al lector que vol llegir bones històries negres en català, ja sigui criminals, policíaques o qualsevol altre subgènere, però sempre amb un toc proper i tems que reflecteixen la societat catalana. La aposta és molt clara per la novel·la negra d’una manera semblant a la literatura social del nostre actual segle, perfecte per reflectir el món i esdevenir una eina de crítica social.
PRIMERS TÍTOLS
El catàleg inicial de ‘LLibres del Delicte’ és compon de dos primers títols i amb la voluntat de publicar-ne entre sis i vuit novetats l’any, assegurant per part dels editors una tria de títols depurada i coherent. Ja són al mercat de venda els dos primers títols: ‘Independència d’interessos’ de Marc Moreno, i una segona novel·la titulada ‘Coll avall’, escrita a quatre mans per X. Díaz i M. Martínez. 
PRIMER VOLUM DE ‘LLIBRES DEL DELICTE’
‘Independència d’interessos’ es la segona novel·la del periodista i escriptor Marc Moreno, on fa servir el moviment independentista com a escenari d’interessos personals i set de poder. Un thriller polític que gira al voltant de les consultes sobre la independència de Catalunya i el dret a decidir, per endinsar-se en la manera que la set de diners i poder determina el comportament d’algunes persones i perverteix les actuacions fins a trair uns ideals. Aquest primer volum de la col·lecció disposa d’un total de 180 pàgines i és publicat en enquadernació rústega. 
El Monestir de Sant Llorenç de Munt pot tornar a mans dels anteriors propietaris. En Jaume Borrell, descendent del comte de Borrell, que va cedir els terrenys a l’Església al s.XI, negocia la compra del document robat que el legitimaria a reclamar la propietat. Però el document exigeix unes condicions on el dret a decidir del poble de Catalunya jugarà un paper important. Amb tots els estaments policials estatals aplegats en una caòtica reunió que s’allargarà durant dies per resoldre el cas, el milionari Borrell intentarà, en paral.lel, manegar la consulta sobre la independència de Catalunya. Un alcalde nacionalista, una política de la dreta espanyolista, el gerent del Monestir de Sant Cugat i els familiars d’en Borrell només faran que complicar un cas on les solucions més agosarades es proposaran  a la reunió de cossos policials.
SEGON TÍTOL DE LA COL.LECCIÓ: ‘COLL AVALL’
Escrita a quatre mans per X. Díaz i M. Martínez. ‘Coll avall’ és una novel·la que es desenvolupa entre el neguit de la veu interior del que sap que ja no li queda res, i el drama extern dels esdeveniments que se succeeixen quan s’ha perdut tot.
Amb el drama dels desnonaments i la indefensió del poble davant la posició dominant dels bancs, l’Andreu Torrent torna a Barcelona després de viure vint anys a Suècia. Abandonat per la dona, acomiadat de la feina i sense sentir-se part d’enlloc, el pis heretat per la mort de la mare el fa enfrontar-se amb la crua realitat del poder dels bancs. La mort del director de l’oficina i un particular descens als inferns en un recorregut pels baixos fons de la ciutat, posarà a l’Andreu en una dubtosa posició davant la investigació de l’assassinat. 
LLIBRES DEL DELICTE AL ‘VOLS LLEGIR?’ DE RÀDIO NOVA
Dilluns 10 de juny, el programa de llibres de Ràdio Nova, ‘Vols llegir?’, va entrevistar a Marc Moreno, un dels responsables de la nova editorial independent de novel.la negra en català, ‘llibres del Delicte’. Podeu escoltar el podcast d’aquesta entrevista en aquest mateix article:

Article/post 907 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova