VLLG? / PRESENTACIONS LITERÀRIES
Dijous 27 de juny va tenir lloc a Igualada la presentació del llibre ‘Clar i català’, el testimoni escrit de quatre anys de presidència de José Montilla al capdavant de la Generalitat de Catalunya entre els anys 2006 i 2010, corresponents a la vuitena legislatura del Govern Català d’ençà de l’inici de l’actual estat democràtic. 
Acte organitzat per la Llibreria Aqualata d’Igualada, és celebrar a la sala d’actes de la Biblioteca Central de la capital de l’Anoia (Pl. Cal Font). Aquesta presentació literària va tenir format de conversa distesa entre el protagonista del llibre, el president José Montilla, el periodista Rafael Jorba i l’ex-alcalde igualadí Jordi Aymamí.
EL LLIBRE
‘Clar i català’, publicat per RBA compta amb la col.laboració del periodista Rafael Jorba i pròleg del també periodista Lluís Foix. A les seves pàgines, el president Montilla, s’esplaia sobre els seus quatre anys al capdavant de la Generalitat de Catalunya (2006-2010). 
Ho fa tot responent a qüestions que fins ara no havien estat posades sobre la taula de manera sistemàtica: des de l’hora del relleu a la presidència fins a la negociació del segon Govern tripartit, de la crisi econòmica a la creixent desafecció catalana que va culminar amb la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, de la llarga negociació de l’acord de finançament a la tempesta perfecta que va provocar la seva derrota electoral a la tardor de 2010. 
Sense defugir tampoc les qüestions polèmiques ni deixar de banda la seva alerta de primera hora sobre l’abast de la crisi econòmica. José Montilla és un polític que deixa anar les paraules amb mesura. 
L’AUTOR
José Montilla va néixer a Iznájar (Còrdova) l’any 1955 i resideix a Catalunya des de l’edat de 16 anys. Té estudis d’Econòmiques i Dret. La seva experiència municipal comença l’any 1979 a l’Ajuntament de Sant Joan Despí. L’any 1985 va assumir l’alcaldia de Cornellà, càrrec que va revalidar per majoria absoluta en totes les successives eleccions municipals. L’any 2000 va assolir la Primera Secretaria del PSC-PSOE, després d’exercir diverses responsabilitats a la formació, fins el desembre del 2011. President de la Diputació de Barcelona entre juliol de 2003 i abril de 2004, moment en el qual va deixar tots els seus càrrecs a l’administració local per a formar part del Govern de l’Estat. Va ser ministre d’Indústria, Turisme i Comerç del Govern de José Luis Rodríguez Zapatero entre el 2004 i el 2006. President de la Generalitat de Catalunya la VIIIa Legislatura, des del 2006 al 2010. Actualment és Senador en representació de la Generalitat de Catalunya des de desembre del 2011.
Font/enllaç: RBA Libros / Llibreria Aqualata
Article/post 914 – Vols llegir? – Ràdio Nova