VLLG? / PIULADES LITERÀRIES
L’ADAPTACIÓ AL CINEMA DE ’50 OMBRES DE GREY’ JA TÉ DATA D’ESTRENA
La versió cinematogràfica de l’aclamada novel.la eròtica ’50 ombres de Grey’ ja té data d’estrena als Estats Units: serà l’1 d’agost del 2014, segons informa ‘The Hollywood Reporter’. Els productors de ‘La xarxa social’, Michael De Luca i Dana Brunetti, produiran la pel.lícula amb l’escriptora de la trilogia, E.L. James. Hi ha molts noms que sonen per interpretar la parella protagonista, però sense confirmació. L’únic que s’ha confirmat és el de la directora, que serà Sam Taylor Johnson, que entre d’altres pel.lícules ha dirigit ‘Nowhere boy’. El guió d’aquesta adaptació de ’50 ombres de Grey’ el signarà Kelly Marcel.
LA VIDA DE L’ESCRIPTOR PAULO COELHO EXPLICADA EN UNA PEL.LÍCULA
La vida d’uns dels escriptors brasilers més llegits del món serà portada al cinema. Es tracte de la vida de Paulo Coelho. La pel.lícula arribarà al cinema de la mà d’un director de cinema que debuta en el format del llargmetratge, Daniel August, i que ha comptat en el repartiment, entre d’altres actors, pels espanyols Paz Vega i Nacho Novo. Sota el títol ‘El pelegrí: la millor història de Paulo Coelho’, el film explica la vida de l’escriptor i que no se centrarà solament en la seva trajectòria fins a esdevenir un dels noms literaris més reconeguts del món, amb més de 140 milions de llibres venuts. L’equip de rodatge ja ha començat a rodar a Rio de Janeiro (Brasil), i es continuarà al Camí de Sant Jaume i a Compostel.la. 
DAN BROWN I JAUME BARBERÀ, ELS MÉS VENUTS SEGONS ‘EL PUNT AVUI’
Recollim les dades que fa saber el diari català, ‘El Punt Avui’, publicades en el seu suplement de cultura corresponent a l’edició del divendres 28 de juny, segons les quals ens diuen que Dan Brown i la seva ‘fórmula matemàtica repetitiva’ de fer best-sellers, ocupa la primera posició del rànquing de vendes en l’apartat ‘ficció’ amb ‘Inferno’. En segon lloc, ‘La veritat sobre el cas Harry Quebert’ de Joël Dicker i en tercer lloc el ‘Victus’ d’Albert Sánchez Piñol. Afegir que ‘L’estiu que comença’ de Sílvia Soler, està en cinquena posició. Pel que fa la ‘no ficció’, en primer lloc el ‘S’ha acabat el bròquil’ del periodista televisiu Jaume Barberà. En segona posició ‘La trama contra Catalunya’ d’Hèctor López Bofill i en tercer lloc ‘Deixa de ser tu’ de Joe Dispenza. 
PRESENTAT NOU MAPA DE LA COMARCA DE L’ANOIA
Divendres 28 de juny va tenir lloc a la Biblioteca Central d’Igualada la presentació del nou mapa de la comarca de l’Anoia: ‘La Conca d’Òdena: PR-C-119’, publicat per l’editorial Piolet, especialitzada en la publicació de mapes i guies de senderisme. Aquest nou mapa ha estat coordinat per Juan Carlos Borrego que a més ha comptat amb al col.laboració de l’Agrupament escolta i guia Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà, entitat que enguany celebra el seu 60è aniversaris. Aquest nou mapa de l’Anoia serà una bona eina per conèixer i guiar-se pels camins de la comarca, destins que sovint utilitza l’entitat per anar d’excursió. 
Font/enllaços: La Vanguardia – El Punt Avui – Infoanoia.cat – Editorial Piolet
Article/post: 919 – Vols llegir? – Ràdio Nova