VLLG? / ACTUALITAT

El Gremi de Llibreters de Catalunya ha registrat una caiguda de més del 25% de les vendes en els últims tres o quatre anys i les perspectives a curt termini no són molt optimistes. “Encara no hem tocat fons i ara cal fer un esforç per suportar el temporal, buscar nous projectes i potenciar la col•laboració entre nosaltres”, ha ressaltat el president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Antoni Daura. 

“La venda de llibres està passant un moment difícil perquè la recessió també ens afecta però a fora, a l’estranger, la situació no és molt diferent a la que vivim aquí”, ha explicat Daura. Segons les dades del Gremi de Llibreters de Catalunya, la venda de llibres ha caigut més d’un 25% en els últims tres o quatre anys i el sector creu que encara no ha “tocat fons”. “Ara cal suportar el temporal, buscar nous projectes que complementin la venda i treballar en xarxa per no perdre el paper que tenim”, ha assegurat. 

Des del gremi apunten que l’única solució viable és unir esforços i col•laborar entre els llibreters. “Ara farà un any que vam obrir un portal web de cooperació perquè puguem tenir els productes digitals igual que les grans corporacions”, ha detallat. Segons Daura, les noves tecnologies són una gran oportunitat que cal veure com un repte. “Actualment els llibres electrònics o ‘eBooks’ només suposen un 3% del total però va pujant”, ha subratllat. L’únic gènere que ha sortejat el descens són les obres dedicades al públic infantil i juvenil. “Aquests llibres tenen un preu competitiu, per a totes les butxaques, i si les famílies han de fer un esforç ho fan amb els menuts i els pares es queden sense les seves novel•les”, ha explicat. 

Unes dades que suposen un bri d’esperança per al sector. “Això ens mostra que hem de ser optimistes perquè la línia de nous lectors generacionals es mantindrà”, ha assenyalat. Segons Daura, el món dedicat al voltant del llibre és un àmbit “curiós”, molt atomitzat. “Cada llibreria és un món però la crisi ens ha mostrat que cal cooperar entre tots”, subratlla. 

Font/enllaç: Gremi de Llibreters de Catalunya – Infoanoia.cat
Article/post: 920 – Vols llegir? – Ràdio Nova