VLLG? / ACTUALITAT
la Biblioteca de Santa Margarida de Montbui organitza els darrers ‘Clubs de lectura’ d’aquesta temporada 2012-2013. Dues darreres sessions posaran aquest punt i final en aquesta activitat participativa dels usuaris de la biblioteca montbuienca. D’aquesta manera, el dimecres 10 de juliol a les 19 hores els membres del club de lectura  ‘Nucli urbà’ és reuniran per fer valoració i comentari envers al llibre ‘La noia de la perla’ de Tracy Chevalier (Ed. La Magrana. 2012), una novel.la on la història i la ficció es fonen indestriablement, prenen com a inspiració un dels darrers millors quadres del pintor Vermeer, ‘La noia de la perla’. 
D’altra banda, el divendres dia 12 de juliols a partir de dos quarts de quatre de la tarda tindrà lloc una nova sessió del club de lectura, la darrera de la temporada, per comentar el llibre ‘Aigua per a elefants’ de Sara Gruen, publicada per Amsterdam Llibres. És tracte d’una novel.la, que com diu la seva autora, ‘és una història d’amor entre un home, una dona i un elefant’. Però això no és l’única cosa que fa especial aquesta novel.la, Sara Gruen va escriure-la quasi en un més, seguint una iniciativa anomenada ‘NaNoWriMo’ (National Novel Writting Month), que proposa el repte d’escriure una novel.la de un mínim de 50.000 paraules durant el mes de novembre. Milers de persones de tot el món hi participen cada any. ‘NaNoWriMo’ és una de les comunitats d’escriptors més grans d’internet, i els participants s’intercanvien trucs, inspiració, consells, idees i qualsevol cosa que els pugui ajudar a aconseguir el repte. 
BONA TEMPORADA DELS CLUBS DE LECTURA
La Biblioteca de Montbui valora molt positivament la participació dels seus usuari, que al voltant d’una cinquantena dels seus usuaris, s’han inscrit en els diversos clubs de lectura que han organitzat i que estan dividits en dos d’adults, un d’anglès, un de juvenil i un d’infantil. Les lectura o sessions que han tingut més èxit durant aquesta temporada que finalitza han estat els dedicats a comentar els llibres ‘El curiós incident del gos a mitjanit’ de Mark Haddon i ‘300 días de Afganistán’ de Natalia Aguirre Zimerman. 
Font/enllaç: Biblioteca Santa Margarida de Montbui / Ed. La Magran / Amsterdam Llibres
Article/post: 921 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova