VLLG? / PRESENTACIÓ LITERÀRIA SOLIDÀRIA

Per acabar aquest primer cicle de presentacions solidàries organitzades per ‘La Sageta Solidària’ amb la col.laboració de ‘Llegim?…Libreria’ i l’Ateneu Igualadí, i tenint en compte que les vacances ja estan trucant a la porta aquest divendres 5 de juliolva tenir lloc a Igualada la presentació literària solidària del llibre “Guia xafardera de Catalunya” d’Anna-Priscila Magrinà i publicat en aquest 2013 per Angle Editorial, Un llibre que ens ensenya a descubrir llocs, histories i anècdotes de casa nostra. 

GUIA XAFARDERA DE CATALUNYA d’Anna-Priscila Magrinà
Som els catalans xafarders de mena? Aquesta qüestió se la va plantejar un bon dia l’autora d’aquesta novetat editorial presentada per Angle Editorial. D’aquesta manera la periodista reusencaAnna-Priscila Magriñà va tenir el bon criteri d’escriure un llibre que recull, no xafarderies dels populars personatges mediàtic catalans, sinó ben al contrari, històries i curiositats del territori i la història de Catalunya, i que se’ns dubte farà créixer el nostre sentiment ‘tafaner’ per anar descobrint a les pàgines de la ‘Guia xafardera de Catalunya’ fins a 78 històries que poden donar resposta a les inquietuds ‘xafarderes’ dels catalans.  
Si voleu descobrir d’on ve una paraula tan catalana com ‘estalviar’, quina relació tenen les barretines amb el mal d’esquena, què vols dir pagar a la catalana, on es pot buscar or en aquestes terres, o què té a veure el cobrador del frac amb la reconquesta catalana, aquest és el vostre llibre per a les vostres lectures particulars.
Anna-Priscila Magriñà (Reus, 1983) ha recollit les millors històries i curiositats del territori i la història catalana, i s’ha endinsat en la nostra vida quotidiana; ha analitzat les icones i símbols del país; ha tastat la nostra gastronomia, les creacions genials, i s’ha fixat en el particular erotisme i tarannà propi dels catalans. I ho fa des de la prehistòria, quan els dinosaures campaven per Catalunya, passant per l’invent del pa amb tomàquet o l’ase català, considerada la millor raça del món. 
ENTREVISTA AL ‘VOLS LLEGIR?’ DE RÀDIO NOVA
Anna-Priscila Magriñà, autora de la ‘Guia xafardera de Catalunya’, va ser entrevistada en el programa de llibres de Ràdio Nova, el dilluns 3 de desembre. Podeu escoltar aquesta entrevista en aquest mateix article: 

Font/enllaç: La Sageta Solidària / Llegim? Llibreria
Article/post 922 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova