LA VERITAT SOBRE EL CAS HARRY QUEBERT de Joël Dicker
Ja ha arribat a casa nostra per situar-se en poc temps entre els més venuts, tant en català com en castellà aquesta ficció literària, barreja entre Larsson, Nabòkov i Philip Roth i que ha rebut elogis unànimes tant de la crítica com del públic lector. Es tracte de ‘La veritat sobre el cas Harry Quebert’, segona novel.la de l’escriptor nascut a Ginebra l’any 1985, Joël Dicker, que amb tant sols vint-i-cinc anys van guanyar el premi dels escriptors ginebrins amb la seva primera novel.la ‘Els últims dies dels nostres pares’. 
L’editorial La Campana s’ha fet amb els drets per poder publicar en català aquestes dues novel.les de jove escriptor. Cal dir que ‘La veritat sobre el cas Harry Quebert’ ha estat guardonada amb el prestigiós Premi Goncourt dels Instituts, el Gran Premi de Novel.la de l’Acadèmia francesa. A més, s’està traduint a trenta-tres idiomes. Amb aquests avals, disposem per a les nostres lectures personals un èxit internacional creat per aquest escriptor suís, que recorda als clàssics del gènere negre. 
L’ARGUMENT
Som al 2008. En Marcus Goldman, l’estrella més jove de les lletres americanes, no aconsegueix escriure la seva segona novel.la. Però en plena crisi d’inspiració li arriba la notícia: el seu amic i antic professor a la universitat, l’escriptor de culte Harry Quebert, és acusat d’haver assassinat, fa molt de temps, una noia de 15 anys amb qui va mantenir en secret una relació amorosa quan ell en tenia 24. Malgrat els anònims amenaçadors que rep, en Marcus decideix investigar el cas fins al final. Què va passar aquell estiu del 1975 a New Hampshire? Qui va matar la Nola Kellergan? Descobrir-no pot salvar la vida del seu amic Harry Quebert, i per a ell pot representar l’oportunitat d’escriure el llibre d’èxit que li reclamen. 
HAN DIT SOBRE JOËL DICKER I LA SEVA NOVEL.LA. 

«Si fiqueu el nas en aquesta gran novel•la, heu begut oli: no podreu parar fins al final. Us sentireu manipulats, desorientats, al•lucinats i entusiasmats per un thriller amb moltes sorpreses i cops d’efecte.» 
BERNARD PIVOTAcadèmia Goncourt 
«Un llibre que es llegeix sense interrupcions. El lector en 
surt exultant pel raig d’adrenalina que l’autor li ha injectat.» 

MARC FUMAROLILe Figaro Littéraire 

«Un llibre prodigiós, de laboratori, que, amb molta astúcia 
i ironia, fusiona recursos de gèneres molt diferents. 
De la sèrie Twin Peaks a John Grisham, Psicosi, L’exorcista 
o el Nou Hampshire de John Irving.» 
SERGI PÀMIESLa Vanguardia

Font/enllaç: Editorial La Campana
Article/post: 927 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova