LA MUERTE TE ESPERA de Maria Lang
Maria Lang ha estat considerada com l’Agatha Christie sueca. Així és pot definir a aquesta autora de un bon grapat de novel.les de misteri, i que a partir d’ara l’Ediciones B té la intenció de publicar-les en el nostre país.  Maria Lang, pseudònim de Dagmar Lange, va escriure 42 novel.les de misteri. El seu debut el 1949 va ser seguit d’un nou llibre cada anys, fins a 1991. 
Doctora en Literatura, va treballar com a directora d’estudis i professora a l’Escola Primària per a Noies d’Estocolm, des de 1948 fins a 1974. Nascuda a la ciutat de Nora a 1914, va ser un dels primers membres de l’Acadèmia Sueca d’Escriptors de Novel.la Criminal. Va morir l’any 1991. Ara amb ‘La muerte te espera’, Ediciones B a través del segell mític ‘Bruguera’, inaugura la publicació de la sèrie de llibres escrits per aquesta mítica escriptora. Un rescat literari que suposa una joia ‘vintage’ de la novel.la de misteri publicada per primer cop en el nostre país. El llibre disposa d’un total de 248 pàgines i editat ara per ara, en castellà. 
El rellançament de Maria Lang coincideix amb el projecte del canal de televisió suec TV4 per gravar una sèrie basada en els sis primers llibres de l’escriptora sueca, així com una adaptació cinematogràfica dels mateixos, segons informa l’editorial barcelonina
L’ARGUMENT
Tove Monrad, famosa cantant d’òpera i exdona de l’aclamat director d’orquestra Mattias Lemming, és assassinada a mític teatre de la idíl.lica ciutat sueca de Drotningholm. 
Puck Ekstedt, doctora en literatura, filla d’un prestigiós professor i casada amb Einar Bure, viu a la mateixa ciutat envoltada pels seus amics i amigues de la burgesia adinerada. Dvant l’assassinat de Tove, la curiosa Puck no podrà per menys d’intentar desemmascarar l’assassí, per al que s’aventurarà a una investigació tan complexa com apassionant. 
Malgrat començar com una mena de joc, Puck anirà implicant cada vegada més en el cas, i en els secrets més foscos que s’amaguen entre l’ambient cultivat de l’òpera, la placidesa de la ciutat i la impostura dels seus habitants, portant-nos com a lectors, a través d’un àcid sentit de l’humor i una ironia magistral, cap a un final brillantment resolt. 
Font/enllaç: Ediciones B / Bruguera
Article/post 928 – Vols llegir? – Ràdio Nova