VLLG? / ACTUALITAT
Sumar esforços per guanyar visibilitat. Amb aquest objectiu, 10 editorials independents han creat Llegir en català, una plataforma per donar-se a conèixer i obtenir més presència a les llibreries i als mitjans de comunicació. El grup, que s’ha presentat aquest dilluns 9 de setembre a la Setmana del Llibre en Català, està format per Alrevés/Crims.cat, L’Avenç, Edicions Saldonar, El Gall Editor, Gregal, LaBreu Edicions, Llibres del Delicte, Meteora, Periscopi i Raig Verd. El nexe que els enllaça a tots és que publiquen narrativa per a adults en català, ja siguin títols originals o traduccions. 
“No compartim una línia editorial comuna, sinó que cada segell manté el seu ADN particular. Aquesta és una de les fortaleses de la plataforma” explica l’editor d’Alrevés/Crims.cat, Illya Pérdigo. Així, sota el paraigües de Llegir en català, els membres del grup volen fer-se un espai a les llibreries, ja que individualment “no arribem a la gent perquè no saben que existim”, assegura l’editora de Meteora, Maria Dolors Sàrries.
Més enllà de ser una editorial independent i publicar en català, no hi ha requeriments específics per formar part del grup. Pérdigo afirma que “volem créixer progressivament als Països Catalans” i, per això, al gener obriran un procés de sol·licituds per incorporar nous segells. De moment, la plataforma participa en actes de promoció i compta amb un blog i perfils a les xarxes socials per fer difusió dels seus productes. Al novembre presentaran la seva imatge i un catàleg conjunt amb les novetats de cada editorial.
Font: Diari Ara / Imatge: Editorial Meteora
Article/post 932 – Vols llegir? – Ràdio Nova