VLLG? / OBITUARI
Les lletres catalanes estan de dol en saber-se la notícia de la mort de Martí de Riquer a l’edat de 99 anys, un dels erudits més importants de la Catalunya del segle XX. 
Filòleg i escriptor, Martí de Riquer era un expert en la literatura catalana medieval i el Segle d’Or espanyol, realitzant estudis sobre el ‘Quixot’, ‘La Chanson de Roland’, el ‘Cantar de Mío Cid’. També va treballar en les quatres edicions de ‘Tirant lo Blanc’ i va publicar la história de la seva nissaga, ‘Quinze generacions d’una família catalana’, que en la versió revisada del 1998 li va suposar el Premi Lletra d’Or. La seva trajectòria va ser distingida amb nombrosos guardons, com ara el Premi Ramon Llull (1970), la Medalla d’Or de l’Ajuntament de Barcelona (1983), el Premi Príncep d’Astúries de les Ciències Socials (1997), el Premi Nacional de les LLetres del Ministeri de Cultura (2000) o la Creu de Sant Jordi (1992). 
Martí de Riquer era net del pintor i poeta Alexandre de Riquer i pare de l’historiador Borja de Riquer, era catedràtic d’Història de les Literatures Romàniques, president de l’Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona i membre de la Reial Acadèmia Espanyola de la Llengua (RAE). També cal destacar que era Comte de Casa Dávalos i el Rei Joan Carles, que el va tenir com a professor quan era príncep, el va nomenar Gran d’Espanya. Va ser combatent franquista a la Batalla de l’Ebre i, en arribar la democràcia, va ser escollit senador per designació reial durant la legislatura constituent (1977-1979).
Article/post 933 – Vols llegir? – Ràdio Nova