VLLG? / NOVETATS EDITORIALS
La tant anomenada crisi que afecta tothom, tot sembla indicar que la creativitat literària no en resulta afectada. Ben al contrari, aquesta nova temporada literària presenta un bon grapat de títols d’escriptors que han posat tota la ‘carn a la graella’ per tal de donar-nos propostes ben diverses, per a tots el gustos literaris amb l’objectiu d’alimentar la nostra fam de lectura. 
Centrant-nos amb les novetats publicades en català, aquest darrer trimestre del 2013 tenim el nou llibre de Pep Coll amb un thriller històric publicat per Proa, titulat ‘Dos taüts negre i dos de blancs, un llibre que en pocs dies s’ha situat entre els més venuts en l’apartat de ficció en català. Sergi Pàmies també ha situat en primera posició d’aquest rànquing el seu llibre ‘Cançons d’amor i de pluja’, un conjunt de relats amb un recital d’emocions sobre la vulnerabilitat i els rituals més absurds de l’edat madura. 
Canvi de registre de l’escriptor Jordi de Manuel amb un gir que ha passat per la novel.la negra i que ara deriva cap a la narrativa amb ‘La decisió de Manperel’, guardonat amb el XXIII Premi Ciutat de Tarragona de novel.la Pin i Soler, i publicat per Columna. Núria Perpinyà ens presenta ‘Al vertigen’, editat per Empúries, on narra la història d’amor obsessiu i vertiginós a tres bandes. També publica aquest final de 2013 Maria Mercè Marçal amb la publicació dels seus diaris inèdits sota el títol de ‘Dietari inèdit’. Miquel de Palol publicarà ‘El llac dels signes’ i Joan F. Mira fa un retorn a la seva infantesa i adolescència a l’horta de València amb ‘El tramvia groc’. 
Més novetats amb l’escriptora Care Santos que junt amb Ángeles Escudero, ens presenten el llibre ‘Tantes coses a dir-nos’ publicat per Fanbooks. Una altra escriptora, Asha Miró escriu un episodi personal on ofereix un homenatge al seu pare malalt d’Alzheimer a les pàgines de ‘Paraules retrobades’. 
Atenció al nou llibre de Jordi Sierra i Fabra amb un thriller ambientat a la Barcelona dels seixanta a ‘La mort del censor’. Un clàssic de la novel.la negra, Andreu Martín ens proposa la lectura d’un nou títol ‘Cicatrius 1714’ editat per Bromera. Segona part de l’exitòs ‘Bon cop de falç’, amb Andreu González i Ramón Gasch, titulada ‘Defensors de la terra’, publicat a Columna. Més novel.la negra contemporània i basada amb un relat centrat en fets socials amb ‘Coll Avall’, segon títols de la col.lecció del gènere negre en català ‘LLibres del delicte’. Els seus autors són Xavier Díaz i M. Martínez.
Pel que fa llibres de relats, destaquem ‘Contes inventats per a nens i nenes amb dret a decidir quin conte volen’ d’Empar Moliner, publicat per Columna. D’altra banda, Editorial Meteora posa en circulació per ser llegit el llibre d’Isidre Grau, ‘El dia de l’incident’. 
Aquest és un primer tast de novetats, però n’hi haurà molts més…
 Article/post 938 – Vols llegir? – J.M. Solé – Ràdio Nova