VLLG? / OBITUARI 
Tom Clancy el creador de dos del grans clàssics de les novel.les d’espionatge com ‘La caça de l’Octubre Roig’ i ‘Joc de patriotes’,  ha mort als 66 anys a Baltimore. Els complots polítics i l’espionatge han esta dos dels eixos de les seves novel.les que van assolir una gran popularitat, principalment a la dècada dels 90. L’escriptor nord-americà va ser el creador de personatges de molt d’èxit literari com l’agent de la CIA, Jack Ryan. Un èxit que també va traspassar a la pantalla gran amb l’adaptació al cinema de diverses de les seves novel.les. 
A més de la vintena de novel.les que va publicar, Clancy va fundar la productora de videojocs Res Storm Entertainment, responsable d’adaptacions molt populars de ‘La caça de l’Octubre Roig’, ‘Splinter cell’ i ‘Ghost recon’. 
Malgrat l’èxit assolit com a escriptor de best-sellers, Tom Clancy, la seva veritable vocació era ser militar, fet que no va poder ser pels problemes de visió però que no li va impedir adquirir un vast coneixement del funcionament de l’exèrcit i veure en l’edició de llibres una manera de fer la guerra per altres mitjans. Tenia aversió a Hollywood, però precisament el món del cinema qui més va fer per popularitzar les seves novel.les. Un èxit que el va fer portar a signar l’any 1997 un contracte rècord amb dues editorials alhora per valor de 90 milions d’euros. 
Article/post 941 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova