’22 CONTES A LA VORA DE LA INDEPENDÈNCIA’ -diversos autors-
La jove editorial nascuda l’any 2010, Voliana Edicions, ubicada a Argentona (Maresme) publica aquest mes d’octubre un recull de 22 contes a la vora de la independència
Es tracta d’una obra que compta amb la participació de diversos autors, entre els quals hi ha tres anoiencs: Teresa Roig, Joan Pinyol i Pep Elias. També hi participen Neus Arran, Jordi Balaguer Miralles, Sebastià Bennassar, Alfred Bosch, Jordi Buc, Albert Calls i Xart, Rosa Fité, Quin Gibert, Francesc Lorente Camon, Francesc Monpó, Gemma Pasqual i Escrivà, Xavier Rossell-Aparicio, Jordi Solé i Camardons, Ferran Suay, Emigdi Subirats, Manel Subirats i Costa, Jesús M. Tibau i Tarragó, David Viola i Ros, i Salut Vila i Ros. 
PRESENTACIÓ A IGUALADA
-Pep Elias-
El dijous 17 d’octubre la Biblioteca Central d’Igualada va acollir la presentació de “22 contes a la vora de la independència”. Jordi Solé Camardons, que a més de director de Voliana Edicions, és també autor d’un dels relats d’aquest recull, va explicar les circumstàncies que havien propiciat que finalment la seva editorial s’encarregués de fer realitat aquest projecte. També va destacar que es tracta d’un recull que inclou visions molt diferents, com diversa és la realitat catalana, però que tots són contes molt a la vora de la independència. 

Joan Pinyol, autor del conte “Trenta-tres estrelles”, va remarcar que la iniciativa del llibre no té res d’oportunistes, si tenim en compte el context actual del país, perquè els contes estan basats en desitjos reals que s’han anat consolidant des de l’adolescència de molts dels autors d’aquest recull.I, en el meu torn, vaig desitjar que el tema de la independència deixi ben aviat d’aparèixer només en llibres de ficció i ompli capítols importants dels llibres d’història.

Font/enllaç: Voliana Edicions / Pep Elias
Article/post 943 – Vols llegir? – Ràdio Nova