VLLG? / BESALÚ

Un cop celebrada el cap de setmana del 5 i 6 d’octubre la quarta fira d’editorials independents ‘Liberisliber’ a Besalú, l’organització fa un primer balanç i confirma que continua l’augment de visitants de la fira. Per tant, ara sí, la consolidació és absoluta i la fira s’ha convertit en el gran referent del sector de l’edició independent.

Aquesta edició de Liberisliber, ha estat la més espectacular de cara als visitants: van venir més editorials que mai i el públic va poder descobrir de primera mà les novetats dels seus catàlegs, algunes de les quals presentaren en primícia a la fira. Tothom coincideix que el motiu pel qual la fira guanya any rere any més adeptes és el contacte personal amb els editors i autors, el que permet al visitant viure una experiència única quan compra el llibre. Per altra part, la celebració del simpòsium entre editors i llibreters independents va donar peu a un munt de propostes en comú per encarar el futur del sector, a partir de les quals Liberisliber vol allargar el seu objectiu fundacional la resta de l’any.
Finalment, els guanyadors del Premi Liberisliber Xic (literatura infantil) i Premi Liberisliber (resta de gèneres) van ser per “La Lola vola” de Wilfried von Bredow (Ed. Takatuka) i “Viatge a l’illa dels pingüins” de Bernat Gasull (Ed. Voliana). Segons el jurat del primer -presidit per Teresa Colomer, catedràtica de Didàctica de la Universitat Autònoma de Barcelona- “el llibre “La Lola vola” arriba com una actualització d’una tradició minoritària, però ben fixada en la memòria literària, com un joc de transgressió alliberadora, com una mica d’aire fresc que, sens dubte, farà estremir deliciosament els infants… i també els adults”. 
Pel que fa, al Premi Liberisliber, el jurat ha considerat que “els aspectes més remarcables de “Viatge a l’illa dels pingüins” són la passió i la diversitat. La passió que mou els personatges (passions tan humanes que són inexcusables: la passió per conèixer, per saber, per decidir el propi destí) i també la passió que l’autor sent pel planeta i els seus misteris (una passió hereva de les novel·les d’aventures del dinou i que s’encomana al lector, qui resta absort davant l’inesgotable meravella que és la terra)”.
Font/enllaç: Liberisliber 2013
Article/post 945 – Vols llegir? – Ràdio Nova