VLLG? / LITERATURA TELEVISIVA
Dilluns 21 d’octubre en horari de màxima audiència, Antena 3 estrena l’adaptació d”El tiempo entre costuras’, obra original i de debut literari de l’escriptora Maria Dueñas. Aquesta sèrie d’11 capítols arriba a la televisió, dos anys després que comencés el seu rodatge que va dur l’equip al Marroc i a Portugal, entre d’altres escenaris naturals i defugin de decorats en plató. 
Els actors principals són: Adriana Ugarte que interpreta al personatge central, la Sira Quiroga, Elvira Mínguez, Raúl Arévalo, Tristán Ulloa, Carlos Santos, Alba Flores i Peter Vives, entre d’altres. Produïda per Boomerang, la sèrie està feta per a la televisió però amb estètica cinematogràfica. Un centenar de localitzacions i prop de 250 decorats naturals, un vestuari adaptat a la moda del moment i una banda sonora a càrrec de la Simfònica de Macedònia, a més de desenes de vehicles, mobiliari i atrezzo d’època per fer una recreació al màxim fidel possible als anys trenta i quaranta on transcorre aquest drama romàntic ple d’intriga. En resum, una producció d’alt nivell.  
L’ARGUMENT
‘El tiempo entre costuras’ és una novel.la colonial, una novel.la sobre la Guerra Civil i la Segona Guerra Mundial. La seva protagonista és al Sira, una jove madrilenya d’origen humil que, davant la possibilitat de quedar-se a Madrid amb el seu primer pretendent o traslladar-se a Tànger amb un atractiu galant, tria la passió al protectorat espanyol del Marroc. Allà descobreix el sexe i un món exòtic, però el seu amant també li farà conèixer el desamor, l’escarni i la ruïna quan l’abandona. Així, mentre a Espanya es forja la Guerra Civil, ella entaula la seva pròpia batalla per la supervivència i obre un petit taller de costura a Tetuan. Una feina en aparença simple però que se li complica quan el servei d’intel.ligència britànic la convenç per fer d’espia i transmetre missatges a través dels patrons de les peces que confecciona a mida. 
L’AUTORA 
Maria Dueñas és professora titular de filologia anglesa a la Universitat de Múrcia. Viu a Cartagena. L’any 2009 va debutar en el món editorial amb ‘El tiempo entre costuras’ (Temas de hoy). En poc temps i gràcies al boca-orella literari el llibre es va convertir en un fenomem amb més de dos milions d’exemplars venuts en castellà i amb traduccions a més de vint llengües. Posteriorment, el 2012, Maria Dueñas va publicar una segona novel.la titulada ‘Misión Olvido’ (Temas de hoy).ç

Article/post 955 – Vols llegir? – Ràdio Nova