VLLG? / PRESENTACIÓ LITERÀRIA
Dimecres 23 d’octubre a partir de les 19 h., a la sala d’actes de la Biblioteca Central d’Igualada la presentació del llibre ‘Emboscats. La guerra dels que no hi van anar’, publicat per Ara Llibres. La seva autora és Esther Miralles, i el llibre compta amb al pròleg del filòleg català, Josep Maria Terricabras. 
Es tracte de la història mai no explicada dels que es van amagar per no haver anat al front. La presentació del llibre anirà a càrrec de Roser Grau, membre del Grup de Recerca de Ciències Socials d’Igualada, a més de la presència de la pròpia autora, Esther Miralles. Acte organitzat conjuntament  per ‘Llegim?…Llibreria’ i la Biblioteca Central d’igualada, que compta amb al col.laboració de Ara Llibres i la revista ‘Sàpiens’.
EL LLIBRE
Publica per Ara Llibres el maig del 2013, ens explica una part de la nostra història que restava oculta: la veritat de tots aquells que, durant la Guerra Civil, es van amagar als boscos per no haver d’anar al front. Els mateixos protagonistes -homes del camp, religiosos, polítics- ens expliquen de viva veu la seva versió de la història, uns fets que es van escriure a la llum de les espelmes i que fins avui havien restat ignorats.
“S’ha escrit sobre anarquistes, comunistes, franquistes, falangistes, carlins i un llarg etcètera. Sobre els emboscats, no. Potser perquè és un subjecte difícil de catalogar, difícil d’etiquetar, de definir, amb angles i arestes, amb llums i ombres. Un subjecte amb formes complexes, com complexa és la naturalesa humana. Les seves veus s’estan apagant. Hem estat a temps d’atrapar gairebé les darreres; els emboscats més joves tenen avui 90 anys. Han estat generosos en voler compartir els seus records”.
L’AUTORA
Esther Miralles, nascuda a Barcelona l’any 1970, és llicenciada en geografia per la Universitat de Barcelona i ha treballat per al desenvolupament i la cooperació amb pobles indígenes. Ha viscut al Brasil amazònic amb la comunitat Sateré Mawé i en l’actualitat es dedica, des de la seva residència al Solsonès, a la recuperació de la memòria històrica comarcal al Centre d’Estudis Lacetans. Ha publicat diversos llibres i el 2007 va ser la guanyadora del Premi Jaume Sarri de l’IEC. 
Font/enllaç: Ara Llibres – Llegim…? LLibreria
Article/post 957 – Vols llegir? – Ràdio Nova