QUAN EN DÈIEM XAMPANY de Rafel Nadal
Tercera novel.la del periodista Rafel Nadal. Un nou repte literari de la seva carrera com a escriptor titulat: ‘Quan en dèiem xampany’, publicat per  l’editorial Columna. Una història de família. Els Oller i els Nadal, de Cassà de la Selva, de Barcelona i de Reims. També hi ha altres escenaris: Girona i la Fosca, però bàsicament aquesta novel.la és la història d’un home i la seva família al llarg del temps i de les guerres mundials i la mal anomenada civil espanyola. 
L’ARGUMENT
Al setze anys, orfe de pare i mare, Francesc Oller abandona Cassà de la Selva, viatja a nord en busca de fortuna i acaba creant una potent indústria de taps de suro a Reims, al cor de la Xampanya francesa. Allà hi cria quatre fills de personalitats fortíssimes: l’Angèle -la baba Angèle-, la valenta; l’Hélène, la rebel; en Louis, l’insatisfet i la misteriosa Yvonne. L’autor de ‘Quan en dèiem xampany’, construeix una saga familiar que transita pels cent anys més convulsos de la història d’Espanya: la Primer Guerra Mundial, el crac del 29, la persecució nazi als jueus, la Guerra Civil espanyola, la Segona Guerra Mundial i el renaixement europeu de postguerra. Amb prosa rica i evocadora, aquesta és una història de tenacitat, sacrificis, amors, odis, traïcions, èxits i fracassos, que transcorre a cavall del xampany, el suro, entre Reims i Catalunya, i ens acosta a noms tan glamurosos com Veuve Clicquot, Roederer, Heidsieck o Taittinnger. 

PRESENTACIÓ A IGUALADA
El periodista i escriptor Rafel Nadal, presentarà davant del públic igualadí i anoienc el seu llibre publicat en aquest 2013 i que manté una molt bona posició de vendes en els diversos rànquings de vendes de llibres que es publiquen. La cita tindrà lloc el dijous dia 13 de febrer, a partir de les 19h. a la Biblioteca Central d’Igualada. L’acte serà presentat i conduit pel regidor d’Entorn i Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, Josep Miserachs Nadal. Acte organitzat conjuntament pel consistori igualadí amb la col.laboració de la Biblioteca Central d’Igualada i la llibreria Aqualata. 

L’AUTOR
En Rafel Nadal (Girona, 1954) és un periodista conegut i consolidat a casa nostra. Ha treballat en diversos diaris i ha estat corresponsal, redactor, cap de secció, redactor en cap, subdirector i director de mitjans a Barcelona. En resum, ha fet de periodista i gestor. El 2011 va iniciar un nou camí en el món de les lletres. Es va estrenar amb la novel.la ‘Els mandarins’, un conjunt de relats curts i punyents que retrataven personatges que han manat molt. Un llibre que Rafael Nadal va disfrutar del seu ressò mediàtic, amb bones crítiques i un acceptable volum de llibres venuts. El 2012 va arribar una nova història, ‘Quan érem feliços’, amb el que va guanyar el Premi Josep Pla i  n’ha venut fins el moment més de seixanta mil exemplars. 
Font/enllaç: Editorial Columna
Article/post: 958 – Vols llegir? – Ràdio Nova