JORDI SOLÉ GUANYA EL NÈSTOR LUJÁN DE NOVEL.LA AMB ‘CONSPIRACIÓ A TÀRRACO’
El periodista Jordi Solé és el nou guanyador del prestigiós premi de novel.la històrica ‘Nèstor Luján’, amb una història ambientada a l’antic imperi romà. ‘Conspiració a Tàrraco’ fa el relat del que hauria passat si Cesarión, el fill de Juli Cèsar i Cleopatra hagués sobreviscut als assassins d’Octavi i reclamés el poder. El ‘Nèstor Luján’ està dotat amb un premi de 6.000 euros. El jurat d’aquesta edició ha estat format per Tin Luján, Jaume Sobrequés, Vicent Sanchis, Maria Carme Roca i Berta Bruna. 
ARRIBA LA PRIMERA NOVEL.LA DE MISTERI DE JK ROWLING: ‘EL CANTO DEL CUCO’
Ja hi ha data de llançament per una de les novel.les més esperades de l’any: ‘El canto del cuco’ (‘The casual vacancy’), serà el 14 de novembre. El lector descobrirà a la parella de detectius creats per l’escriptora britànica J.K. Rowling i que es presenta amb el pseudònim de Robert Galbraith. Es tracta de Cormoran Strike i la seva secretària Robin Ellacott, que hauran d’investigar la mort inesperada d’un home en un petit poble imaginari anomenat Pagford. Aquest fet trasbalsarà a tots els vilatants en un relat que els crítics britànics consideren que no és tracta d’una ‘obra mestra’, si bé és intel.ligent, ben executada i alhora divertida. 
PROA PUBLICA AL NOVEMBRE UNA BIOGRAFIA DE MIQUEL MARTÍ I POL
El 7 de novembre és la data escollida per l’editorial Proa per publicar la tercera part de la biografia del poeta català. ‘Miquel Martí i Pol, amb vidres a la sang. Viure amb l’esclerosi’, es centra en l’aparició de l’esclerosi múltiple i la transformació que va representar en la seva vida i en la seva obra.  El filòsof i teòleg Ignasi Pujades, va iniciar l’any 1999 aquesta trilogia biogràfica del poeta català amb ‘L’arrel i l’escorça’, i després va continuar l’any 2009 amb la publicació del segon volum titulat: ‘El llarg viatge’.
MARTA ROJALS PUBLICA LA SEVA NOVA NOVEL.LA AL GENER 
La Magrana publicarà el proper mes de gener ‘L’altra’, la nova novel.la de l’escriptora Marta Rojals, que l’any 2011 va debutar amb ‘Primavera, estiu, etcètera’ i que és va convertir en un fenomen del boca-orella gràcies a les recomanacions de la novel.la a la xarxa i la passió dels llibreters. Nascuda a la Palma d’Ebre (Ribera d’Ebre), Rojals és llicenciada en arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya. Va cursar la branca d’especialització en teoria, història i crítica. Actualment fa de traductora i editora de publicacions d’arquitectura i és columnista a Vilaweb.
Article/post 962 – Vols llegir? – Ràdio Nova