VLLG? / PRESENTACIONS LITERÀRIES
El dijous 14 de novembre es presentarà a Igualada el llibre ‘Quarts de nou. Tot el que cal saber del món casteller’. L’acte organitzat per la llibreria igualadina Aqualata (carrer Sant Josep, 14) es farà a partir de les 20h. al Hot Blues, ubicat al carrer Tarragona 9, i la presentació anirà a càrrec de les autores, Patrícia Martínez i Raquel Sans, en un acte conduït pel periodista Jordi Còdol. El llibre és publicat per l’editorial Ara Llibres i va ser publicat el passat mes de juny. El volum disposa d’un total de 192 pàgines. 
EL LLIBRE
‘Quarts de nou’ és al guia perfecte per capbussar-se en l’apassionant món dels castells, amb protagonistes, il.lustracions, fotografies i anècdotes. Transmet la veritable emoció de ser a la plaça en plena diada castellera. Si sempre ha tingut curiositat per saber quin és l’origen de la tradició castellera, què és exactament un tres de deu amb folre i manilles, quin castell històric va coronar l’actor Biel Duran quan feia d’anxaneta, què té de Bordegàs el també actor Sergi López, quan s’hi van incorporar les dones o per què el lema casteller és ‘força, equilibri, valor i seny’…, a les pàgines d’aquest llibre ho trobarà amb detall. A més compta amb les aportacions sobre el tema casteller, entre d’altres del traspassat i recordat director de cinema, Bigas Luna, dels periodistes Xavi Coral i Antoni Bassas.
LES AUTORES
Per un costat, la barcelonina Patrícia Martínez, guionista i productora. Ha treballat amb la Fura del Baus com a ajudant de direcció. Amb el curt ‘Slim up!’ sobre un enxaneta va arribar al Festiva de Cinema de Sundance de la mà de Ridley Scott. I per altre, Raquel Sans, nascuda a Valls, periodista polivalent que ha treballat en diferents mitjans de comunicació. La passió pels castells l’ha portat a especialitzar-se en una matèria en la qual s’ha convertit en referent. L’any 2012 va rebre el premi de periodisme Casteller Joan Ventura i Solé. 
Font/enllaç: Llibreria Aqualata
Article/post: 967 – Vols llegir? – Ràdio Nova