VLLG? / MICRORELATS

L’igualadí Joan Vila ha estat el guanyador de la tercera edició d’Uuh!, el concurs de microrelats de por de la Biblioteca Central d’Igualada. Vila ha convençut el jurat amb «Màrtirs de la pàtria» per la seva “originalitat, estil literari, ironia i el factor sorpresa”. El segon premi del certamen ha estat per a Ignacia Nacenta Ezquerra, de Sant Fruitós del Bages, pel text «La vella dels gats». Els premis van ser lliurats per la directora de la Biblioteca, Montse Lobato. La tercera convocatòria d’Uuh! ha estat la més reeixida, amb 62 participants, una trentena dels quals de l’Anoia.

Els premis del concurs es van lliurar divendres passat, després de la projecció de la pel•lícula Psicosis, del Club de cinema de la Biblioteca. El guanyador es va endur un val d’un menú per a dues persones al restaurant El Didal d’Igualada i un lot de llibres, mentre que la finalista va rebre un lot de llibres. El jurat d’enguany ha estat format per Mireia Rubio, guanyadora del concurs de l’any 2012; M. Teresa Miret, representant de la Biblioteca Central d’Igualada; i Josep Pelfort, escriptor i traductor.

Aquest és el tercer any que la Biblioteca organitza aquesta iniciativa amb l’objectiu de promoure la creació literària i donar a conèixer, alhora, un gènere tan singular com és el del microrelat de por, coincidint amb la festivitat de Tots Sants. Aquest certamen s’emmarca dins el programa 3L, que impulsa l’Institut Municipal de Cultura d’Igualada.

Font/enllaç: Biblioteca Central d’Igualada
Article/post 968 – Vols llegir? – Ràdio Nova